Dünya Ölen saldırgan ev hapsindeymiş

Ölen saldırgan ev hapsindeymiş

21.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

FIFA Kadınlar Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan Yeni Zelanda’da şantiyeyi basan silahlı 1 kişi, 2 kişiyi öldürdü. Ölü bulunan 24 yaşındaki saldırganın ev hapsinde olduğu, şantiye izninin bulunduğu, terörle bağlantısının olmadığı açıklandı.

Ölen saldırgan ev hapsindeymiş

Yeni Zelanda FIFA Kadınlar Dünya Kupası turnuvasına ev sahipliği yapmaya hazırlanırken dün sabah erken saatlerde Auckland şehir merkezindeki yüksek katlı bir şantiyeyi basan silahlı bir kişi, işçilere ateş ederek 2 kişiyi öldürdü. Silahlı saldırgan, polisle çatışmasının ardından ölü bulundu. Biri polis, 6 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Çatışma, Norveç Takımı ve diğer futbol takımlarının kaldığı otellerin yakınında meydana geldi. Yeni Zelanda Başbakanı Chris Hipkins turnuvanın planlandığı gibi devam edeceğini söyledi. Hipkins, “Daha geniş bir ulusal güvenlik tehdidi olmadığını yinelemek istiyorum. Bu tek bir kişinin eylemi gibi görünüyor” dedi. Hipkins saldırganın pompalı tüfekle ateş ettiğini söyledi.

BARİKAT KURDU, ÇATIŞTI

Silahlı saldırganın daha önce şantiyede çalışan 24 yaşındaki Matu Hangi Matu Reid adlı bir genç olduğu belirtildi. Polis Komiseri Andrew Coster, aile içi şiddet geçmişi olan, 5 ay ev hapsi cezası bulunan saldırganın, şantiyede çalışmak için muafiyeti olduğunu söyledi.

Coster, saldırganın bina içinde dolaşarak insanlara ateş ettiğini söyledi. Coster, asansör boşluğuna barikat kuran saldırganın polisin çatışmaya girdiğini belirtirken “Bir memuru yaraladı. Karşılıklı ateş açıldı ve saldırgan daha sonra ölü bulundu” dedi.

Haberin Devamı

Coster, silahlı saldırganın polis tarafından mı vurulduğunun yoksa intihar mı ettiğinin henüz netlik kazanmadığını belirtti. Saldırganın silah ruhsatının olmadığını vurguladı. Ev hapsindeki saldırganın bilekliği sayesinde adım adım takip edildiği belirtildi.  

Norveç takım kaptanı Maren Mjelde, “Kendimizi her zaman güvende hissettik” dedi.

Silahlar yasaklanmıştı

Yeni Zelanda 2019’da, bir silahlı saldırganın Christchurch kentindeki 2 camide 51 kişiyi katletmesi sonrası saldırı silahlarını yasakladı. Bunu takiben geri alım programıyla silah sahipleri 50 binden fazla AR-15 tarzı tüfeği ve diğer saldırı silahlarını polise teslim etti. Yasak tüm yarı otomatik silahları kapsamıyor. Saldırganın pompalı tüfeği de yasaklı silahlar arasında değildi.

Yazarlar