Dünya Ölüm arazisinde 'Taktiksel çekilme!' Ruslar alay konusu oldu

Ölüm arazisinde 'Taktiksel çekilme!' Ruslar alay konusu oldu

06.09.2023 - 12:03 | Son Güncellenme:

Temmuz ayından beri ikinci karşı saldırısını sürdüren Ukrayna ordusu Rus savunma hatlarını kırarak ilerlemeye devam ediyor. Son olarak 3 kritik bölgenin tam ortasında bulunan Rabotino köyünden çekilen Ruslar dünya basınında gündem oldu.

Ölüm arazisinde Taktiksel çekilme Ruslar alay konusu oldu

Rusya'nın 'Özel askeri operasyon' adı altındaki Ukrayna'yı işgalinde 560. güne girildi. Yaz ayında Wagner isyanı sonra çözülmelerin yaşandığı Rus ordusuna, Kiev karşı saldırıya geçti. 1000 kilometrelik sayısız mayınlarla dolu alana giren Ukrayna ordusu ilk başlarda istediği başarıları elde edemedi. Mayınların temizlenmesiyle birlikte tankları bölgeye sokan Ukraynalılar, ejderha dişlerini de geride bıraktı.

Haberin Devamı

ISW tarafından her gün paylaşılan cephe haritası görüntülerinde Rus hattının kırıldığı görülüyor. Saatler önce paylaşılan son haritada, Ukrayna ordusunun hem güneye ilerlediği hem de doğuda büyük bir yerleşim yeri olan Verbove kentine ilerlediği görüldü.

TAKTİKSEL GERİ ÇEKİLME

Birkaç gündür yoğun çatışmaların yaşandığı Rabotino bölgesinde ise dün İngilizlere ait 4 milyon dolarlık Challanger-2 tankı imha edildi. Hemen ardından Rus tarafından yapılan açıklamada bölgeden 'Taktiksel' olarak geri çekildikleri geldi. Rus medyasında konuşan bir askeri yetkili konuyla ilgili “Rus ordusu taktiksel olarak geri çekildi. Dümdüz bir arazide siper kazmamız imkansız görünüyordu. Bu yüzden tepe noktalara doğru çekildik' dedi.
Rabotino, Rus ordusunun Orekhovo yönündeki kritik bölgelerinden biriydi. Köy, işgal altındaki Melitopol'un bulunduğu Orekhov'dan Tokmak'a giden yol üzerinde yer alıyor.

Haberin Devamı
1/6

2/6

3/6

4/6

5/6

6/6

UKRAYNA'NIN AMACI NE?

28 Ağustos'ta Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, Ukrayna ordusunun Rabotino'yu kurtardığını duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı, önceki gün Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı 47. Mekanize Tugay'ın Rabotino bölgesinde düzenlediği iki saldırının önceki gün püskürtüldüğünü iddia etmişti.
Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri komutanı General Alexander Syrsky Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ülkenin doğusundaki durumun zor olduğunu ve asıl görevin güvenilir savunmayı sağlamak ve toprak kaybını önlemek olduğunu söyledi.

Ölüm arazisinde Taktiksel çekilme Ruslar alay konusu oldu

KIŞ GELİYOR

Öte yandan zaman Ukrayna’nın lehine ilerlemiyor. Sonbaharda yağmur mevsimi başlayacak ve toprak yollar çamurla kaplanacağı için birliklerin ilerleyişi zorlaşacak. Ardından soğuk kış koşulları gelecek. Bahar geldiğindeyse ABD’de başkanlık seçimi kampanyaları başlamış olacak.

Ukrayna o ana kadar önemli bir ilerleme kaydedemezse ABD ve NATO’dan bugünkü yoğunlukta destek almaya devam edip edemeyeceği belirsiz. Kiev için zaman daralırken Rusya’nın tek yapması gereken şey ise yasa dışı bir şekilde ele geçirdiği toprakları ellerinde tutmaya devam etmek.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI KİEV'DE

European Truth'un haberine göre, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken resmi bir ziyaret için Kiev'e geldi. Blinken'ın Kiev'e geldiği gece saldırıya geçen Ukrayna başkente kısa süre içerisinde 33 füze ve insanız hava araçlarıyla saldırdı. Yerel basına göre Ruslar, Blinken'ın Kiev'e inmeden birkaç saat önce durdurdu.

Yazarlar