Dünya Önce yangın, sonra izdiham! Kilisede facia: 41 ölü

Önce yangın, sonra izdiham! Kilisede facia: 41 ölü

14.08.2022 - 14:25 | Son Güncellenme:

Kahire yakınlarında ve Nil'in batı kıyısında bulunan Giza kentinde kilisede yangın çıktı. Olayda 41 kişi hayatını kaybederken 45 kişi ise yaralandı.

Mısır'ın Giza kentinde Pazar günü bir kilisede çıkan yangında en az 41 kişi öldü, 45 kişi ise yaralandı. Güvenlik kaynaklarının uluslararası haber ajanslarına verdiği bilgiye göre, Imbaba semtindeki Abu Sifin kilisesinde ayin için toplanan 5 bin kişi izdihama neden olurken elektrik kaynaklı yangın çıktı.

Haberin Devamı

Korkunç yangın sonrası ölü sayısının 35 olduğu düşünülüyordu ancak AP haber ajansı, 41 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Mısır cumhurbaşkanı El-Sisi bu sabah Facebook'ta şunları yazdı:

"İlgili tüm devlet kurumlarını bu olay ve etkileriyle derhal ilgilenmek ve yaralılara her türlü sağlık hizmetini sağlamak için gerekli tüm önlemleri almaya yönlendirdim. Masum kurbanların ailelerine en içten taziyelerimi sunuyorum."

Kilisenin içinde bir çocuk odası da bulunuyor. Bu da hayatını kaybedenler arasında çok sayıda çocuk olabileceği endişesi yaratıyor.

Patlayan bir jeneratörün yangına ve ardından izdihama neden olduğu düşünülüyor. Polis, ilk soruşturma kapsamında elektrik kısa devresi meydana geşmiş olabileceğinden şüpheleniyor. Yerel bir haber ajansı, trajik olayda papazın da öldürüldüğünü bildirdi.