Dünya Orta Doğu'nun Hiroşima'sı! İsrail'den atom bombasına eş saldırı

Orta Doğu'nun Hiroşima'sı! İsrail'den atom bombasına eş saldırı

25.10.2023 - 10:15 | Son Güncellenme:

İsrail'in 18 gündür devam ettirdiği bombardımanların boyutu devasa noktalara ulaştı. Filistinli yetkililer saldırıların şiddetinin Japonya'ya atılan atom bombasının seviyesine ulaştığını kaydetti.

Orta Doğunun Hiroşiması İsrailden atom bombasına eş saldırı

7 Ekim'de güneyden Hamas'ın saldırısına uğrayan İsrail ani gelişen bu durum karşısında adeta alt üst oldu. Ülkenin güneyinde kontrolü kaybeden Tel Aviv, tam 50 yıl sonra resmi olarak savaş ilan etti. Savaş ilan edilmesiyle birlikte seferberlik kararı da çıkartan İsrail hükümeti Hamas'ın girdiği bölgelerde kontrolü sağladı ve karşı saldırıya geçti. Gazze'yi bombardıman yağmuruna tutan İsrail, Hamas'ın eline geçen esirleri geri alabilmek için su, elektrik ve yakıt kaynaklarını kesti. Şimdiye kadar sadece dört rehineyi serbest bırakan Hamas'a yönelik bir kara saldırısına hazırlanan İsrail ise ABD engeline takıldı.

Haberin Devamı

ABD NEDEN KARA HAREKATINI İSTEMİYOR?

Gazze'nin dar sokakları ve altında bulunan 'Metro' tünelleriyle İsrail ordusu ve ABD'li yetkililer kara harekatına şimdilik mesafeli duruyor. Üst düzey ABD'li yetkililer ise New York Times'a İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik bir kara saldırısına hazır olmadığını söyledi. Washington'daki İsrailli yetkililer konuyla ilgili görüş vermedi ancak Pazar günü İsrail Büyükelçiliğinden bir diplomat, ABD hükümetinin İsraillilere kara saldırısını ertelemeleri yönünde tavsiyede bulunduğunu yalanladı.

1/8

2/8

3/8

4/8

5/8

6/8

7/8

8/8

GAZZE DE SON DURUM NE?

Gazze'deki hastanelerin kritik öneme sahip yakıt rezervlerinin azalması nedeniyle acil servisler dışında tüm bölümler kapatılıyor. Bölgedeki bir BBC muhabiri, 'Hastanedeki diğer bölümlerin çoğu, harcadıkları yakıt miktarını en aza indirmek istedikleri için kapatıldı. Sadece hayat kurtarma görevlerine odaklanıyorlar, böylece böbrek diyalizi gibi hayati tedavilere ihtiyaç duyan insanlar hala bunlardan yararlanabiliyor' ifadelerini kullandı. Dün gece Gazze'de 80 kişi hayatını kaybederken, son iki haftada ölü sayısı 5 bin 700'ü geçti.

Haberin Devamı

12 BİN TONDAN FAZLA PATLAYICI

Filistin'in devlet medya ofisinden yapılan açıklamada son 18 günde İsrail'in 12 bin ton patlayıcı attığını kaydedildi. 'Bu patlayıcıların toplam gücü, 1945'de Hiroşima'ya atılan atom bombasına denktir' açıklamasında bulunan ofis, kilometre başına 33 ton bomba atıldığını aktardı. 2,3 milyon insanın yaşadığı Gazze Şeridi'nin toplam alanı 365 kilometrekare.