Dünya Oslo’da sokak ortasında vurularak öldürüldü

Oslo’da sokak ortasında vurularak öldürüldü

02.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Norveç’in başkenti Oslo’da geçtiğimiz çarşamba günü sokak ortasında silahla vurularak öldürülen kadının 51 yaşında iki kız çocuğu annesi Fevziye Kaya Sörebö adında bir Türk kadını olduğu açıklandı. Katil zanlısı cinayetten 10 dakika sonra yakalandı.

Oslo’da sokak ortasında vurularak öldürüldü

Polis, Frogner semtinde öldürülen Türk kadının çocuklarının izniyle, fotoğrafıyla açık kimliğini yayınlarken, talihsiz kadının bir inşaat projesi anlaşmazlığından ötürü aile bağı olmayan 30 yaşında bir kişi tarafından silahla vurularak öldürüldüğünü belirtti.

Norveç’te, devlet yetkili ve yeminli tercümanı olarak görev yapan ve kocası 2018 yılında ölünce iki kız çocuğuyla kalan Fevziye Kaya’nın, eşinden büyük miras kaldığı belirtilirken, yakalanan katil zanlısını bir inşaat projesindeki anlaşmazlık nedeniyle kısa bir süre önce 12 milyon kron (12 milyon TL) tazminat ödemeye mahkum ettirdiği öne sürüldü.

Haberin Devamı

Oslo’da sokak ortasında vurularak öldürüldü

Cengiz’e tercümanlık yaptı

Talihsiz Türk kadın Fevziye Kaya Sörebö’nün, İstanbul’daki Sudi Arabistan Konsolosluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz’e, Hege Moe Eriksen ile 2019’da Tönsberg kentinde düzenlenen “Skup” gazeteci konferansı sırasında tercümanlık yaptığı bildirildi.