Dünya Papaza söylediği tek söz infial yaratmıştı! Einstein'ın tarihe geçen UFO cevabı

Papaza söylediği tek söz infial yaratmıştı! Einstein'ın tarihe geçen UFO cevabı

26.01.2023 - 06:37 | Son Güncellenme:

Sıcak bir yaz akşamı ABD'nin başkentinde ne olduğu bilinmeyen nesneler uçuyor, halk büyük bir endişeye kapılıyordu. 500'den fazla raporun konuşulduğu bir dönemde herkes gökyüzünde neler olduğunu merak ediyordu. Papaz Rahip Louis A. Gardner da onlardan biriydi. Dünyaca ünlü bilim insanı Einstein'a yazdığı mektup da büyük bir tartışmanın fitilini ateşlemişti. Einstein'ın verdiği cevap ise tarihe geçecekti.

Papaza söylediği tek söz infial yaratmıştı Einsteinın tarihe geçen UFO cevabı

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - Ülkenin başkentinde bir yaz akşamı gökyüzüne bakanlar gördükleri manzara karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadı. Üstelik 1952'nin 19 Temmuz akşamında başlayan tuhaf olaylar silsilesi 20 Temmuz sabahının erken saatlerine kadar devam etti. ABD'nin başkenti Washington DC semalarında yaşanan olay gökyüzündeki bir cisimle ilgiliydi ve hiç kimse gözleriyle tanık olduğu bu garip olaya bir anlam verememişti. Hava trafik kontrolörleri, nesnelerin radar ekranlarında cisimleşmesini ve Beyaz Saray ile Kongre Binası'nın (kısıtlı hava sahası) üzerinden uçmasını izliyordu. Çok düzensiz devam eden bu hareketilik için hava trafik kontrolörlerinden biri şöyle dedi: "Sağa ve sola gitti. Uçak olmadığını biliyorduk çünkü uçaklar tek yönde uçar. Ancak bu her neyse tıpkı bir uçak gibi güçlü bir sinyaldi."

Haberin Devamı

Papaza söylediği tek söz infial yaratmıştı Einsteinın tarihe geçen UFO cevabı

Herkes büyük bir şaşkınlık içindeydi. Bir Capital Havayolları pilotu, 14 dakika boyunca gördüğü şeyin 'tanımlanabilir' bir şekli olmadığını, sadece karanlık bir gökyüzüne karşı parlayan, hızlı hareket eden altı ışık hüzmesi gördüğünü bildirdi. Hava Kuvvetleri radarına giren bu gizemli ve tanımlanamayan şey hızlı bir şekilde ortadan kaybolmuştu. Araştırmak için gönderilen şifreli jetler ise hiçbir şey bulamamıştı.

'UÇAN KAPAKLAR DÖNÜYOR'

Kafaların karışık olduğu bu dönemde dünyaca ünlü Life dergisinin, gizemli olaydan sadece birkaç ay önceki sayısındaki bir makale akıllara geldi. Life dergisinin Nisan 1952 sayısında yayımlanan 'Uzaydan Ziyaretçilerimiz Var mı?' başlıklı makalesi uçan dairelerle ilgili olan saplantıyı tekrardan ateşledi.

Haberin Devamı

1952'de ABD'de gerçekleşen bu olaydan sonra basın adeta çılgına dönmüştü. Ülke çapında ve dünya çapında haber olan olayla ilgili onlarca manşetler atıldı ve bir manşet "Başkentin üzerinde uçan kapaklar dönüyor" diye yazmıştı.

Bütün bu olanlar o dönemde hemen hemen herkesin ilgisini çekmişti. Öyle ki bu manşetler papaz Rahip Louis A. Gardner'ın fizikçi Albert Einstein'a bir mektup yazması için ilham verdi. Gardner gerçekten de Einstein'ın, dairelerin uzaydan geldiğine inanıp inanmadığını merak etmişti. Yoksa UFO'lar ABD Hava Kuvvetleri veya ABD'nin düşmanları tarafından yaratılan bir tür askeri teknoloji deneyleri miydi?

'NE OLDUĞUNU BİLMİYORUM VE MERAK ETMİYORUM'

O dönemde Einstein, dünyanın en ünlü bilim insanlarından biriydi. Genel görelilik teorisini yayınlamış, Nobel Fizik Ödülü'nü almış, ABD'deki ırkçılığa karşı sesini yükseltmiş ve eski başkan Franklin Delano Roosevelt'i nükleer araştırma yapmaya teşvik ederek Manhattan Projesi'nin yaratılmasını etkilemişti. 1945'te teknik olarak emekli olmasına rağmen ABD'deki Princeton Üniversitesi İleri Araştırmalar Enstitüsü'nde araştırma yapıyordu. Einstein oldukça şöhretli ve aynı zamanda bir o kadar da meşguldü. Gardner'ın sorusuna cevap vermemeyi seçmiş olsaydı belki de affedilebilirdi. Ancak ünlü fizikçi, papazın sorusuna 23 Temmuz 1952'de şöyle yanıt verdi: "Sevgili efendim, bu insanlar bir şey görmüşler. Ne olduğunu bilmiyorum ve merak etmiyorum. Saygılarımla, Albert Einstein."

Papaza söylediği tek söz infial yaratmıştı Einsteinın tarihe geçen UFO cevabı

MANŞETLERDE YER ALDI

Einstein'ın adeta infial yaratan bu cevabı, merak duygusunu hayatının merkezine koyan bir bilim insanından pek de beklenmeyen, oldukça ilginç bir yanıttı. Kimse "Önemli olan sorgulamayı bırakmamaktır. Merakın kendi var olma nedeni vardır" diyen bir bilim insanından "Merak etmiyorum" gibi bir cümle duymayı beklemiyordu. İnsanların ABD'nin dört bir yanındaki göklerde tam olarak ne gördüklerini merak etmemesinin nedenleri ne olursa olsun Einstein'ın Gardner'a verdiği kısa ve öz yanıt ABD'de geniş yankı buldu.

Haberin Devamı

Olay basında geniş çapta görüldü. Haberlerin bazılarında, mektubu tutan Gardner'ın fotoğrafları bile yer almıştı. Üstelik 'Büyük Beyin Çay Tabaklarını Umursamıyor!' gibi başlıklar atılıyordu. Einstein'ın Gardner'a verdiği bu cevabı basın dahil herkes anlamaya çalıştı ancak Einstein'dan konuyla ilgili herhangi bir yanıt gelmedi.

Tabii Einstein'ın bu cevabı ülkedeki kimsenin UFO'lara olan ilgisini azaltmadı. Olay öyle büyük bir yankı yarattı ki gökyüzündeki gizemli cisimler hakkında yayımlanan haberlerin ardı arkası kesilmiyordu.

500 UFO RAPORU ALINDI, REKOR KIRILDI

ABD'de 26 ve 27 Temmuz'da gökyüzünde görünen UFO'nun haricinde, radalar gökyüzünde 14 kadar nesne daha tespit etti. Andrews Hava Kuvvetleri Üssü'ndeki bir çavuş, 'mavimsi beyaz bir ışığın inanılmaz bir hızla hareket ettiğini' görmüştü. Üstelik bu ışıklar kayan yıldızların özelliklerini taşımıyordu. İz yoktu ve onlar kaybolmak yerine dışarı çıkıyor gibiydiler. Şimdiye kadar görünen tüm kayan yıldızlardan daha hızlı hareket ediyorlardı. Hava Kuvvetleri o ay tam 500 adet UFO raporu aldı. Bu bir rekordu. Ancak bu haberlerin hiçbiri Einstein'ın merakını cezbetmeye yetmedi.