Dünya Pes dedirten dolandırıcılık: Kendini dövdürtüp kaçırıldığını iddia etti, hepsi 'Günah şehri'nde daha fazla parti için!

Pes dedirten dolandırıcılık: Kendini dövdürtüp kaçırıldığını iddia etti, hepsi 'Günah şehri'nde daha fazla parti için!

31.01.2024 - 10:24 | Son Güncellenme:

Ailesini arayıp kaçırıldığını ve şiddete uğradığını anlattı. Morluklar içindeki görüntülerini gönderdi, panikten ne yapacağını şaşıran ailesi derhal güvenlik güçleriyle irtibat kurdu. Polis, odaya baskın yaptığında gerçekler ortaya saçıldı.

Pes dedirten dolandırıcılık: Kendini dövdürtüp kaçırıldığını iddia etti, hepsi Günah şehrinde daha fazla parti için

Tayland polisine göre, İngiliz adam kendi ailesinden para alabilmek akılalmaz bir dolandırıcılık çevirdi. Ancak gerçekler çok farklıydı. Kaçırıldığı oyununu sahneleyen Day, 'gösterisini' inandırıcı kılabilmek adına arkadaşlarını da oyununa dahil ederek onları kendisini dövmeye bile ikna etti.

Haberin Devamı

Adının Ian Robbie Day olduğu belirtilen adamın, Tayland'da tatil yaptığı sırada parası bitince arkadaşlarıyla birlikte kaçırılma oyunu kurduğu öne sürüldü. Tatilini Tayland'ın doğusundaki Pattaya'da uzatmak istiyordu. Güvenlik güçleri, paniğe kapılan ailesine 48 yaşındaki adamın hırpalanmış ve yaralanmış kişinin kan donduran görüntülerinin gönderilmesinin ardından bir arama başlattı.

'GÜNAH ŞEHRİ'NDE PARTİ YAPARKEN BULUNDU

Pes dedirten dolandırıcılık: Kendini dövdürtüp kaçırıldığını iddia etti, hepsi Günah şehrinde daha fazla parti için

Yetkililer kısa süre sonra Day'in konumunun, yetişkinlere yönelik gece hayatı endüstrisi sebebiyle 'Günah şehri' olarak adlandırılan kötü şöhretli şehirdeki bir otele kadar takip etti. Ancak soruşturmayı yöneten Polis memuru Sorasak Saengcha'ya göre, Day kaçırılarak kabus dolu anlar yaşayan bir adam değildi. Bunun yerine parti yapmakla meşguldü.

Haberin Devamı

GANGSTER MASKELERİ TAKTIRIP, KENDİNİ DÖVDÜRTTÜ

Pes dedirten dolandırıcılık: Kendini dövdürtüp kaçırıldığını iddia etti, hepsi Günah şehrinde daha fazla parti için

Olayı anlatan Saengcha şöyle konuştu:

"İngiliz turist, Birleşik Krallık'taki akrabalarıyla iletişim kurdu. Saldırıya uğradığına dair fotoğraflar gönderdi. Ardından yaralı haldeyken, dövülmüş gibi görünen fotoğraflarını çekti. Arkadaşları ona yumruk atmıştı ve yüzünde morluklar oluştuktan sonra ailesini görüntülü aradı. Üç arkadaşından, kendisini rehin tutan suçlular gibi davranmalarını istedi. Videolarda onlara maske taktırıp gangster gibi davranmalarını sağladı. Ailesi endişelendi ve İngiltere polisiyle temasa geçtiler, Interpol'e bilgi verildi. Interpol Tayland polisiyle temasa geçti ve biz de adamın izini sürdük ancak bölgeye ulaştığımızda parti yapıyorlardı."

SAYISIZ SUÇLAMAYLA KARŞI YÜZLEŞİYORLAR  

Tayland polisi, Day'in parti yaparken yakalanmasından önce onu kaçıranların elinden kurtarmak için özel bir operasyon ekibi göndermişti. Diğer üç yabancıyla iki gün süren eğlence sırasında uyuşturucu kullandığı da bildirildi. Polis, aralarında Day'in de bulunduğu dört kişinin 26 Ocak'ta izinsiz ateşli silah ve mühimmat bulundurma, birinci kategori uyuşturucu bulundurma ve Tayland'da vize süresinin izin verdiğinden daha fazla kalma suçlamalarıyla tutuklandığını açıkladı.