Dünya Polonya hava sahasına ihlal! NATO'ya bilgi verildi!

Polonya hava sahasına ihlal! NATO'ya bilgi verildi!

01.08.2023 - 22:58 | Son Güncellenme:

Polonya sınırında eğitim uçuşu yapan Belarus helikopterinden ikisi Polonya hava sahasını ihlal etti. Polonya Savunma Bakanlığı konuya ilişkin olarak NATO'yu bilgilendirirken, Polonya Dışişleri Bakanlığı da Belarus Maslahatgüzarı'nı acil olarak Bakanlığa çağırdı.

Polonya hava sahasına ihlal NATOya bilgi verildi

Belarus’a ait 2 helikopter, eğitim uçuşu sırasında Polonya hava sahasını ihlal etti. Polonya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Polonyalı komutanlar tarafından yapılan incelemelerde 2 Belarus helikopterinin Podlaskie Voyvodalığı'nda yer alan Bialowieza bölgesinde Polonya hava sahasını ihlal ettiğinin belirlendiği aktarıldı.

Haberin Devamı

Söz konusu helikopterlerin çok alçak irtifada uçmaları nedeniyle radar sistemleri tarafından tespit edilemediği belirtilen açıklamada, konuya ilişkin olarak NATO'nun bilgilendirildiği aktarıldı.

Polonya hava sahasına ihlal NATOya bilgi verildi

Polonya Savunma Bakanlığı tarafından öğle saatlerinde yapılan açıklamada ise eğitim uçuşu hakkında Belaruslu yetkililerin Polonya tarafını bilgilendirdiği, söz konusu uçuşların Polonya hava sahasını ihlal etmeden tamamlandığı bildirilmişti.

Polonya Dışişleri Bakanlığı, hava sahası ihlali ile ilgili Belarus Maslahatgüzarı'nı acil olarak Bakanlığa çağırdı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Polonya Dışişleri Bakanlığı sert bir biçimde protestosunu iletti ve Belarus tarafını olaya ilişkin derhal ve detaylı şekilde açıklama yapmaya çağırdı.

Haberin Devamı

Polonya hava sahasına ihlal NATOya bilgi verildi

Polonya tarafı, söz konusu olayın Polonya-Belarus sınırındaki gerilimi tırmandırmanın bir başka unsuru olarak algıladığının altını çizdi. Polonya, Belarus'un bu tür faaliyetlerden kaçınmasını bekliyor." denildi.

Polonyalılar hava sahasını ihlalini fotoğrafladı

Polonya Savunma Bakanlığı hava sahasının ihlal edildiğine ilişkin saatler sonra açıklama yaparken, Belarus helikopterlerinin Bialowieza üzerinde uçtuğu anlar ise bölgedeki vatandaşlar tarafından fotoğraflandı.

Yazarlar