Dünya Vegan fenomen açlıktan öldü! 6 yıldır su bile içmedi

Vegan fenomen açlıktan öldü! 6 yıldır su bile içmedi

01.08.2023 - 15:34 | Son Güncellenme:

10 yıldır vegan olan ve 6 yıldır su içmediğini öne süren genç kadın hayatını kaybetti.

Vegan fenomen açlıktan öldü 6 yıldır su bile içmedi

Sosyal medyada veganlık ile ilgili ürettiği içeriklerle kısa sürede milyonlarca takipçi toplayan Zhanna Samsonova kısa süre önce bir Asya gezisine çıktı. Aslen Rus olan ve sosyal medyada Zhanna D'Art olarak bilinen Zhanna son on yıldır meyveler, ayçiçeği tohumu filizleri, meyve smoothileri ve meyve sularından oluşan çiğ bitki bazlı bir diyet uyguluyordu.

Haberin Devamı

6 YILDIR SU BİLE İÇMEDİ

39 yaşındaki kadının günlerce hiçbir şey yemeyi veya içmeyi reddedeceği 'kuru oruç' uyguladığı dönemler de vardı. Öyle ki kendi iddiasına göre 6 yıldır saf su içmemiş, su ihtiyacını meyvelerden karşılamıştı.

Vegan fenomen açlıktan öldü 6 yıldır su bile içmedi

AÇLIKTAN ÖLDÜ

Zhanna'nın annesi Rus basınına verdiği demeçte 17 yıldır Asya'yı dolaşan fenomenin, aşırı kısıtlayıcı yemek yemesi nedeniyle şiddetlenen kolera benzeri bir enfeksiyondan öldüğü bildirdi. Zhanna'nın resmi ölüm sebebi, ailesi bürokratik gecikmeler nedeniyle cesedini Rusya'ya götürmeye çalıştığı için henüz bilinmiyor.

Bir arkadaşının yaptığı açıklamada Samsonova'nın Sri Lanka gezisindeyken oldukça bitkin göründüğünü, tedavi görmesi için evine gönderildiğini ancak kendisinin tekrar geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Başka bir arkadaşı ise Tayland'da tanıştığı Zhanna ile ilgili şunları söyledi: 'Dürüst olmak gerekirse ona bakmak ürkütücüydü, elleri 12 yaşındaki kız kardeşiminkiler gibiydi, zayıftı'

'KOVİD-19'U AÇ KALARAK YENDİM'

Öte yandan Zhanna 2021'de Kovid-19'a yakalandı. Enfekte olmadan önce tüm Covid önlemlerini 'görmezden geldiğini' söyledi ve tuhaf bir şekilde, on günden fazla bir süre hiçbir şey yemeden veya içmeden kuru oruç tutarak virüsü etkisiz hale getirdiğini öne sürdü.