Dünya Prigojin'in son videosu! 'Hayatımda her şey yolunda'

Prigojin'in son videosu! 'Hayatımda her şey yolunda'

31.08.2023 - 13:43 | Son Güncellenme:

St. Petersburg'un tam üzerindeyken düşen özel jet, Wagner lideri Prigojin ve ekibine mezar oldu. Salı günü defnedilen Prigojin'in cenaze törenine katılan bir kadın ise komplo teorilerini alevlendirdi. Gün içerisinde ise Prigojin'in kayıtlara geçirdiği son video ortaya çıktı.

Seksenli yıllarda sokak satıcılığı yapan, daha sonra restoran zincirlerinin sahibi olup yolu Putin ile kesişen Yevgeny Prigojin, yıllar sonra Rus liderin en güvenilir adamlarından biri olduğu için Wagner grubunun başına geçirildi. Ukrayna savaşında adından sıkça söz ettiren Wagner ayrıca Afrika, Asya ve Güney Amerika ülkelerinde de Rusya için önemli görevlerin parçası oldu. Prigojin ile Rus hükümetinin arası ise ilk olarak Şubat ayında bozuldu. Prigozhin, Savunma Bakanı Şoygu'yu hainlikle suçladı ve Wagner'e mermi ve teçhizat vermemekle suçladı. Bu gelişmeden aylar sonra ise Prigozhin sadece 1 gün sürecek olan bir isyana kalkıştı.

Haberin Devamı

İÇERİDEN PATLATILDI İDDİASI

İsyan sonrası Putin ile anlaştığı öne sürülen Prigozhin Rus liderle birlikte önemli temaslarda bulundu. Bu temaslardan en dikkat çekeni ise Rusya'da düzenlenen Afrika zirvesiydi. Wagner lideri Prigozhin'i taşıyan uçak ise 23 Ağustos günü tam da Putin'in memleketinin üzerindeyken düştü. Uçağı herhangi bir füzenin vurduğu tespit edilemezken uzmanlar özel jetin içeriden patlatıldığını düşünüyor.

Prigojinin son videosu Hayatımda her şey yolunda

UÇAKTA KİMLER VARDI?

Rusya'nın havacılık kurumu, Prigojin'in isminin de yolcu listesinde olduğunu doğruladı. Kurum, uçaktaki tüm yolcuların öldüğüne ve Prigojin'in de jette olduğuna inanıldığını söylüyor. Kurum, bilginin uçağın operatöründen geldiğini söyledi ve üst düzey Wagner komutanı Dmitry Utkin'in de uçakta olduğunu ekledi.
Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, jetteki 3'ü mürettebat 10 kişinin tamamının hayatını kaybettiğini duyurdu. Rus haber ajansı Interfax tüm cenazelerin bölgeden alındığını ve arama-kurtarma çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Wagner bağlantılı Telegram kanalı Gray Zone, Prigojin'in öldüğünü öne sürdü ve "Rusya'ya ihanet edenler tarafından öldürüldüğünü" savundu. Kanal, Prigojin'in uçağının Rus hava savunma sistemi tarafından düşürüldüğünü iddia etti.

Prigojinin son videosu Hayatımda her şey yolunda

CENAZE TÖRENİNDEKİ GİZEMLİ KADIN

Wagner lideri Prizgozhin için Salı günü bir cenaze töreni de düzenlendi. Ailesi ve yakın tanıdıklarının katıldığı törende yoğun güvenlik önemleri alındı. Cenaze törenine damga vuran kişi ise gizemli bir kadın oldu. Bölgeye gelen gazetecilerin Prigojin'in eşi sandığı kadının kimliği İngiliz basınına göre Prigojin yerine uçakta bulunan ve hayatını kaybeden dublörün eşi.

Prigojinin son videosu Hayatımda her şey yolunda

SON VİDEOSU ORTAYA ÇIKTI

Gün içerisinde ortaya çıkan haberlerde ise Prigojin'in ölmeden önceki son videosu ortaya çıktı. Görüntülerde Prigojin 'Yaşayıp yaşamadığımı ve nasıl olduğumu merak edenler için şu anda 2023 yılının Ağustos ayında, hafta sonundayız ve ben Afrika’dayım' ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

'Beni yok etmeyi düşünen ve ne kadar kazandığımı tartışan insanlar için söylüyorum, hayatımda her şey yolunda'

Öte yandan Kısa süreli videoda 'Hafta sonundayız' diyen Prigojin'in bu görüntüyü tahminen 23 Ağustos'tan birkaç gün önce çektiği düşünülüyor.