Dünya Resim sanatının farklı şöhretleri

Resim sanatının farklı şöhretleri

19.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Oyuncu, müzisyen veya popüler kültürün bir siması olarak tanıdığımız bazı isimler, aynı zamanda renklerle, fırçalarla, çizgilerle, boyalarla dolu bir hayat sürdürüyor. İşte resim sanatına hobi olarak başlayıp ilerleme kaydeden ünlüler...

Resim sanatının farklı şöhretleri

DIŞ HABERLER - 007 Ressam Bond

Haberin Devamı

İngiliz ajan film serisi “James Bond” ile tanınan İrlandalı aktör Pierce Brosnan, ilk eşi Cassandra Harris’in 1991’de yumurtalık kanserinden hayatını kaybetmesi üzerine resim yapmaya başladı. Resim tutkusu zamanla hobi olmaktan çıkan Brosnan, yaptığı efsane müzisyen Bob Dylan’ın portresini 2018’de bir hayır müzayedesinde 1.5 milyon dolara sattı. Hatta geçtiğimiz günlerde Instagram’daki paylaşımında, yıl sonunda Los Angeles’ta ilk sanat sergisini açacağını duyurdu.

Sergi açıp satış yapıyor

Efsanevi müzisyen Bob Dylan (80) uzun süredir resim yapıyor ve eserlerini sergiliyor. Bu yıl galeri çalışmalarının retrospektifini yapan sanatçı, Amerikan sokak manzaralarının baskılarını 3 ila 6 bin dolar arasında satıyor. Bazı sanat eleştirmenleri, eserlerine olumsuz yorumda bulunsa da bir eleştirmen şöyle diyor: “Çizimleri karmaşık, samimi, merakla dolu.”

Haberin Devamı

Sadece resim onu ‘dizginleyebilir’

Rolling Stones’un gitaristi Ronnie Wood’un resim tutkusu okuldayken başladı. Sergiler açan, resimleriyle ilgili kitaplar ve belgeseller yayımlayan Wood, 2008’de alkol nedeniyle rehabilitasyondayken bir arkadaşının kendisine resim atölyesi açması üzerine ressamlığa daha fazla yoğunlaştı. Eserlerinin baskılarını 685 dolardan satışa çıkaran Wood, soyut eserler ve ünlü arkadaşlarının portrelerini yapmayı seviyor.

‘Parlak renkleri seviyorum’

Oscarlı aktör Anthony Hopkins, BAFTA ödülünü almak için törene katılmak yerine resim yapmayı tercih edecek kadar bu sanata tutkun. Resimlerini bir galeri aracılığıyla satan Hopkins, “Parlak renkleri seviyorum. Boyamam uzun zaman alıyor ama zahmetli değil. Bu işten keyif alıyorum” dedi.

Resim sanatının farklı şöhretleri

İkonik müzisyen tuval başında

İkonik müzik grubu Beatles’ın efsane ismi Paul McCartney neredeyse 20 yıldır, tüm dünyayı etkisi altına alan müzik kariyerinin gölgesinde sessizce resim yapıyor. McCartney, her biri yaklaşık 13 bin dolar olan çok küçük bir litografik (taş) baskı seçkisi satıyor. McCartney’nin resimlerinde manzaralar, kumsallar ve yüzler ön plana çıkıyor.

Rambo’nun ilk gerçek aşkı

Haberin Devamı

“Rambo” fim serisiyle sinema tarihine geçen Sylvester Stallone, resmin ilk gerçek aşkı olduğunu söylüyor. Stallone, grafitiyi andıran eserlerinde saat gibi sembolik imgeler ve yazılar kullanıyor. Aktör, “Oyunculuğumdan çok daha iyi bir ressamım” diyor.

Yazarlar