Dünya Rusların ruhu bile duymadı! Kırım'a bayrak dikildi, dünya şokta

Rusların ruhu bile duymadı! Kırım'a bayrak dikildi, dünya şokta

24.08.2023 - 16:30 | Son Güncellenme:

Ukrayna Savunma İstihbaratı, dün gece Kırım'a yönelik bir operasyon düzenlendiğini ve söz konusu operasyonda bölgeye Ukrayna bayrağının dikildiğini yayınladı. Yetkililer ayrıca o anların görüntülerini de basınla paylaştı.

Aylardır Rus hükümetiyle ters düşen Wagner lideri Prigojin'in bindiği RA-02795 sefer sayılı özel jet düştü. Kazada Prigojin dahil uçakta bulunan 10 kişi hayatını kaybetti. Dünyanın gündemine oturan olay sonrası Wagner grubu üyeleri Telegram kanalları aracılığı ile 'Başlıyoruz, bize hazır olun' şeklinde mesaj yayınladı

Haberin Devamı

KIRIM'A GECE YARISI OPERASYONU

Dünya gözünü Prigoji'ne çevirmişken Ukrayna cephesinden son günlerin en kritik operasyonlarından birinin Kırım'da yapıldığı açıklandı. Ukrayna aslında Kırım'a yönelik saldırılarını neredeyse bir senedir devam ettiriyor. 2022'nin Ekim ayında Kerç Köprüsü havaya uçurulmuş ve bu tarihten sonra Kiev sık sık bölgeye sabotajlar düzenledi. Bu sabotajlar son haftalarda insansız hava araçlarıyla birlikte tekrar artışa geçti.

Rusların ruhu bile duymadı Kırıma bayrak dikildi, dünya şokta

'YENİDEN DALGALANDI'

AFP'nin geçtiği haberde ise Ukrayna'nın Kırım'a düzenlediği özel bir operasyon kapsamında bayrak diktiği yazıldı. Ukrayna Savunma İstihbaratı tarafından yapılan açıklamada 'Özel kuvvetler, Kırım Yarımadası’daki Mayak ve Olevnika kasabaları yakınlarında kıyıya çıktı. Düşman birlikleri kayıplar verdi, düşman teçhizatı imha edildi ve Ukrayna bayrağı Kırım’da yeniden dalgalandı' denildi. 

Haberin Devamı

S-400 YOK EDİLDİ

Kırım her ne kadar uluslararası alanda Ukrayna'nın bir parçası olsa da fiili olarak 2014'den beri Rusya'nın altında. İşgal süreci boyunca da Ukrayna sık sık 'Geçici işgal altında olan Kırım'ı geri almak için çabaladıklarını vurguladı. Çarşamba günü Kiev, o bölgedeki güçlü bir Rus S-400 uçaksavar sistemini imha ettiğini ve bunun düşman hava savunmasına "acı bir darbe" verdiğini söyledi.

Rusların ruhu bile duymadı Kırıma bayrak dikildi, dünya şokta

KIRGIZ İŞÇİLERDEN RUSLARA SİPER

Öte yandan Rus tarafı Ukrayna'nın bu saldırılarına karşı aslında bir süredir hazırlanıyordu. Hatta daha büyük bir kara saldırısı ve denizden olası bir çıkarmaya karşı Moskova, bölgede kilometrelerce siper kazdırdı. Bu işçileri Kırgızistan'dan getiren Rusların kazdığı siperler bir dönem uzaydan da görüntülendi.

Yazarlar