Dünya 'Şefi' ölürken Putin neredeydi? Üç saat sonra konuştu

'Şefi' ölürken Putin neredeydi? Üç saat sonra konuştu

24.08.2023 - 13:58 | Son Güncellenme:

Wagner lideri Prigojin'in düşen uçakta hayatını kaybetmesi dünya basınında sıcaklığını korurken, İngiliz medyası Putin'in o sırada nerede olduğunu yazdı.

Şefi ölürken Putin neredeydi Üç saat sonra konuştu

Dünya ajanslarının dün akşam saatlerinde 'Son Dakika' koduyla geçtiği gelişmede Rusya'da isyan çıkarma girişiminde bulunan Wagner grubu lideri Yevgeny Prigojin'in uçağının düştüğü yazıyordu. RA-02795 sefer sayılı özel jet, St. Petersburg'a inmek üzereyken düştü. Uçağın henüz nasıl düştüğünü netlik kazanmadı ancak askeri uzmanlar jetin füze ile vurulduğu konusunda ortak kanıya vardı.

Haberin Devamı

Rus yerel medyası ise kısa sürede uçağın içinde Prigojin'in olduğunu doğruladı ancak habere geniş yer verilmedi. Rus televizyonları dünyada infial yaratan gelişmeyi sadece 30 saniye ile geçiştirdi. Bütün bunlar yaşanırken Rus lider Putin Sovyetlerin İkinci Dünya Savaşı'nda kazandığı Kursk Muharebesi'nin zaferini kutlamak için özel bir etkinlikteydi.

Şefi ölürken Putin neredeydi Üç saat sonra konuştu

'İŞTE BENİM FAVORİM'

Kameralara yansıyan görüntülerde Putin'in etkinlikteki mutlu görüntüsü oldukça dikkat çekti. Bir videoda genç bir kadın Putin'e 'Seni seviyoruz, seninleyiz' diye bağırdı, bir başkası ise 'İşte benim favorim' şeklinde Rus lidere seslendi. Bir kadın ise korumaların arasından fırlayarak Putin'in yüzüne bir öpücük kondurdu ve şöyle dedi:

'Seni seviyor ve öpüyorum. Teşekkür ederim, sağlıklı olmanı diliyorum'

Şefi ölürken Putin neredeydi Üç saat sonra konuştu

ADINI AĞZINA ALMADI

Pandemiden ve savaşın başlamasından bu yana Putin, sağlık ve güvenlik nedenleriyle insanların izinsiz kendisine yaklaşmasına nadiren izin verdi. İngiliz basını göre Putin, eski arkadaşının üç saat kadar önceki korkunç bir kazada muhtemelen öldüğünü bilmesine rağmen alışılmadık derecede rahatlamış olduğunu ifade etti. Putin bu sabah BRICS ülkelerinin katıldığı zirvede yaptığı konuşmada bir kez daha Prigozhin ve kazadan bahsetmedi.

Haberin Devamı

Şefi ölürken Putin neredeydi Üç saat sonra konuştu

WAGNER İSYANI VE NEDENİ

Hayatını kaybeden ve 'Putin'in Şefi' olarak bilinen Prigojin ve Rus hükümeti arasındaki gerginlik aslında Şubat ayına kadar dayanıyor. Bir dönem Putin'in aşçılığını yapan Prigojin daha sonra bizzat Rus lider tarafından Wagner grubunun başına getirildi. Bahkmut bölgesini almak için yoğun çaba harcayan Wagner askerlerine silah ve mühimmat verilmediğini iddia eden Prigojin, o dönem hem genelkurmay başkanı hem de savunma bakanını hainlikle suçladı.

İpler ise Temmuz ayında Wagner askerlerinin Rus ordusu tarafından vurulması sonrası koptu. Prigojin ordusuyla beraber Moskova'ya yürüdü ve Savunma Bakanı Şoygu'nun istifasını istedi. Belarus liderinin araya girmesiyle gerilim sona ererken Prigojin ülkeden ayrıldı.