Dünya Rusya'dan Ukrayna'ya füze yağmuru: Hazar Denizi üzerinden ateşlediler!

Rusya'dan Ukrayna'ya füze yağmuru: Hazar Denizi üzerinden ateşlediler!

21.03.2024 - 07:45 | Son Güncellenme:

Başlangıçta; Donetsk, Dnepropetrovsk, Zaporozhye ve Harkov bölgelerinde alarmlar duyuruldu. Bir süre sonra, alarm durumu tüm ülkeye yayıldı. Kiev'de hava saldırısı uyarısı devam ederken, şehir yönetimi vatandaşlara sığınaklara girme çağrısı yaptı.

Rusyadan Ukraynaya füze yağmuru: Hazar Denizi üzerinden ateşlediler

Gece saatlerinde Hazar Denizi üzerinden ateşlenen füze tehdidi sebebiyle Ukrayna'nın tüm bölgelerinde alarm ilan edildi. 

Haberin Devamı

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri, ilk önce Murmansk bölgesindeki bir hava üssünden yaklaşık dokuz Tu-95MS stratejik bombardıman uçağının kalktığını ve gece Ukrayna'da seyir füzesi fırlatılma ihtimali olduğunu bildirmişti.

Başta; Donetsk, Dnepropetrovsk, Zaporozhye ve Harkov bölgelerinde alarm duyuruldu. Bir süre sonra ise, roket saldırısı tehdidi tüm güney ve doğu bölgelerine, ardından da tüm ülkeye yayıldı.

Alarm durumunun tüm ülkeye yayılmasından yalnızca yaklaşık 1.30 saat sonra başkent Kiev'de patlamalar duyulmaya başlandı. Kiev ve bölgede, bir başka Rus füze saldırısını püskürten bir hava savunma sistemi faaliyet gösteriyor. Yerel sakinler şehirde patlamalar olduğunu bildirdi.

Yerel yönetim, "Güvenliğinize dikkat edin, hava saldırısı sinyali sırasında barınaklarda kalın" diyerek halkı uyardı.
Ukrayna Hava Kuvvetleri daha önce Zhytomyr ve Rivne bölgelerinin hava sahasında bulunan füzelerin sürekli yön değiştirdiğini ve sonunda Kiev'e doğru uçtuğunu duyurmuştu. Hava Kuvvetleri yerel saatle sabah 05.00 sularında, "Kiev yönünde Kh-47M2 Kinzhal aeroballistik füzelerinin fırlatıldığı kaydedildi" dedi. Birkaç dakika sonra başkentte tekrarlanan füze atışları kaydedildi.

Haberin Devamı

Öte yandan, Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Klitschko füze saldırısının ilk sonuçları hakkında açıklama yaptı. Klitschko, Kiev'in çeşitli bölgelerinde Rus füzelerinin enkazının konutlara, işyerlerine, bir anaokuluna ve arabalara düştüğünün rapor edildiğini söyledi.

Buna göre, Svyatoshinsky bölgesinde bir anaokulu ve bir konut binasının üzerine enkaz düştü. Bir kadın yaralandı. Shevchenko bölgesinde arabalar ve konut binasında bir apartman dairesi yandı. Üç kişi ise, yaralandı.

Podolsk bölgesinde iki işletmenin topraklarına enkaz düştü. Ayrıca trafo merkezinde ve iki katlı sivil konutu olmayan bir binada da yangın çıktığı ilk gelen bilgiler arasında. Ayrıca bir konut binasının çatısı da yanıyor. Kiev'de hava saldırısı uyarısı devam ederken, şehir yönetimi vatandaşlara sığınaklara girme çağrısı yaptı.