Gündem Çeteler için silah fabrika üretimi kurmuşlar! Detaylar belli oldu

Çeteler için silah fabrika üretimi kurmuşlar! Detaylar belli oldu

22.04.2024 - 11:50 | Son Güncellenme:

Ankara'da organize suç örgütlerine yasa dışı silah üretip satan fabrikaya operasyon düzenlendi. 41 kişinin yakalandığı operasyonda yüzlerce tam otomatik silaha el konuldu. Bu operasyonun ayrıntılarını CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ anlattı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, silah ticareti yapanların tespit edilerek yakalanmasına yönelik soruşturma başlattı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin incelemelerinde, yasadışı silah üreterek bu silahların ticaretini ve bazı silahların parça halinde sevkiyatını yapan şüphelilerin kimliği tespit edildi.

Haberin Devamı

Polis ekipleri İstanbul merkezli Ankara, Antalya, Düzce, Eskişehir, Kocaeli, Mersin, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Yalova’da eş zamanlı operasyon düzenledi. 'Mahzen-28' adı verilen operasyonda 41 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda, 137 tam otomatik uzun namlulu silah, 340 tam otomatik uzun namlulu silaha dönüşebilecek parça, 70 yiv ve seti açılmış tabanca namlusu, 866 polimer tabanca gövdesi, 123 tabanca sürgüsü, 100 tam otomatik silah üst gövde takımı ve 100 dipçik ele geçirildi.

Şüphelilerin silahları suç örgütleri ile uyuşturucu ticareti yapan örgütlere sattıkları öğrenildi.

Çeteler için silah fabrika üretimi kurmuşlar Detaylar belli oldu

BU OPERASYON NEDEN ÖNEMLİ?

İstanbul merkezli 11 ilde düzenlenen operasyo ile ilgili CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ şu değerlendirmelerde bulundu;

Haberin Devamı

Çok önemli bir operasyon. Organize suç örgütlerine muazzam, murtazam, profesyonel fabrika ortamında üretilmiş işte bu silahları parça parça yağmışlar. Bunun için Ankara'da bir fabrikayı kullanmışlar. Mesela yurt dışına, askeri birimlere silah üreten bir fabrikaya giriyorlar ve işte bu parçaları tek tek üretiyorlar.

Çeteler için silah fabrika üretimi kurmuşlar Detaylar belli oldu

Bu operasyon neden önemli? Mesela bu silah M-16 tüfeği... Yani uzun menzilli. Uzaktaki hedefleri çok rahat vurabilen, Amerikan ordusu için üretilmiş silahın aslında aynısını üretmişler. Bu operasyon eğer gerçekleşmemiş olsaydı bu silah organize suç örgütlerinin elinde birer ölüm makinesi olarak hayata geçecekti.

Çeteler için silah fabrika üretimi kurmuşlar Detaylar belli oldu

Biliyorsunuz, Hakan Telli, polis memuru... Kağıthane'de maalesef şehit edilmişti. İşte o olayın ardından yürütülen soruşturmada da İstanbul Organize Şubesi ekipleri evlere operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda da bu silahın aynısı ele geçti. Basit tabancalar değil bunlar. Bunlar fabrika ortamında üretilmiş, bir polisin ya da güvenlik kuvvetinin, otomatik, seri olarak ateş edebilen ve karşı tarafa muazzam tahribatlar oluşturabilen oldukça profesyonel silahlar.