Dünya Savaş bir diğer ülkeye de sıçrıyor mu? Tanklar sokaklarda

Savaş bir diğer ülkeye de sıçrıyor mu? Tanklar sokaklarda

09.10.2023 - 13:22 | Son Güncellenme:

Ülkenin güneyinde Hamas ile savaşan İsrail, olası bir Hizbullah saldırısı için önlemler aldı. Sınırın sıfır noktasında konuşlanan askerlerin görüntüsünü ise uluslararası haber ajansı AFP servis etti.

Savaş bir diğer ülkeye de sıçrıyor mu Tanklar sokaklarda

Hamas'ın Cumartesi sabahı İsrail'e yönelik başlattığı saldırı ülkenin güneyine felaketi yaşattı. Yüzlerce insan hayatını kaybederken binlercesi de yaralandı. İsrail ordusu Hamas ile mücadele etmek için seferberlik haline geçerken Lübnan'da faaliyet gösteren Hizbullah Hamas'a destek olmak için ülkenin kuzeyini bombaladı. Söz konusu bombardımanda İsrail'e ait bir radar sistemi havaya uçtu.

Haberin Devamı

MOSSAD: TAKTİKLERİMİZ ÇÖKTÜ

İsrail'in ünlü gizli servisi Mossad'ın eski yöneticisi Danny Yatom, İsrail'in güvenlik taktiklerinin Cumartesi günü gerçekleşen Hamas baskınıyla tamamen çöktüğünü söyledi. Hamas'ın birçok koldan gerçekleşen büyük saldırısında İsrail adına her şeyin ters gittiğini ve kimsenin olup bitenlere dair bir ipucuna sahip olmadığını kaydeden Yatom, Yom Kippur Savaşı'ndan 50 yıl sonra ortaya çıkan tabloyu değerlendirdi:

"Sınırdaki kuvvetlerin sayısı çok azdı ve bunun temel sebebi istihbarat hatasıydı. Çünkü Mossad, Hamas'ın birçok tatbikatına tanık olmamıza rağmen Filistinli grubun İsrail'e saldırmayı düşünmediğini söylüyordu."

LÜBNANLI VEKİLDEN HİZBULLAH'A UYARI

Bu saldırıdan saatler sonra Hizbullah, İsrail'in kuzeyine yaklaştı. Sınırın diğer tarafından uyarı ateşi gelince ise geri çekildi. Hizbullah'ın bu faaliyetleri üzerine Lübnanlı bir milletvekili, İsrail-Filistin arasında yaşananların boyutunun Hizbullah'ı aşacağını belirtti ve Arap ülkelerini birlik olmaya çağırdı. İsrail'in Haaretz gazetesi muhabiri ise Hizbullah'ın kuzeyden olası bir saldırısı hakkında 'Bu durum İsrail'in daha önce hiçbir zaman karşı karşıya kalmadığı bir oyun' olur dedi.

Haberin Devamı

TANKLAR SOKAKLARDA

Uluslararası haber ajansı AFP, bu sabah İsrail-Lübnan sınırındaki bilinmeyen bir noktadan İsrail Merkava tankları, zırhlı araçları ve top sistemlerinin fotoğraflarını dünyaya servis etti. Lübnan Dışişleri Bakanı Raşid Buhabib, Beyrut yönetiminin Hizbullah'tan savaşa müdahale etmeyeceğine dair güvence aldığını söyledi. Dışişleri Bakanı'nın verdiği bilgiye göre, Hizbullah'ın verdiği güvence İsrail Lübnan'a karşı taciz ya da zorbalıkta bulunmamasını şart koşuyor.

1/9

2/9

3/9

4/9

5/9

6/9

7/9

8/9

9/9

GAZZE'DE CAN KAYBI NEREDEYSE 500

Gazze Şeridi'ndeki sağlık bakanlığı yetkilileri, İsrail'in hava saldırılarında can kaybının 500'e yaklaştığını duyurdu. Ölü sayısı 493'e çıkarken, yaralı sayısı ise son bilgilere göre 2 bin 751.

İSRAİL CASUSLARI VURDU

İsrail yerel medyasında çıkan haberlerde Lübnan'dan İsrail'e giren casusların öldürüldüğü bildirildi. İsrail ordu sözcüsü ise savaş helikopterlerinin Lübnan topraklarına operasyon düzenlediğini bildirdi.