Dünya Savaşa rağmen Ukrayna'da oteller dolu!

Savaşa rağmen Ukrayna'da oteller dolu!

03.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çatışmalar nedeniyle Ukrayna’da hayat durma noktasındayken, ülkenin batı kesiminde oteller de dahil turizm altyapısı işlemeye devam ediyor. Özellikle kayak merkezleri, çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

Savaşa rağmen Ukraynada oteller dolu

Ukrayna’da bir yılı aşkın bir süredir devam eden savaş hayatı felç ederken, ülkenin batısındaki oteller ve Karpat Dağları’nda bulunan kayak tesislerinin, büyük bir yoğunlukla karşı karşıya olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

“CNN International”ın haberine göre, örneğin Lviv’de eskiden caz festivali, kitap forumu ve iş toplantıları nedeniyle popüler olan Leopolis Oteli, savaşın ortasında da yoğunluğunu korudu. Çeşitli iş konferanslarına ev sahipliği yapan Leopolis, başkent Kiev’de yaşayan bazı Ukraynalılar için de bir buluşma ve sosyalleşme noktası haline geldi.

Savaşa rağmen Ukraynada oteller dolu

CNN’e konuşan Ukraynalı Igor Gut, Hırvatistan’daki ailesiyle bu otelde bir araya geldiğini, Lviv’in dışında Kiev’de de çoğu zaman otellerde kaldığını belirterek, “Oteller sosyalleşme fırsatı sağlıyor. Artık evimden çok otelde olmaya çalışıyorum çünkü evde yalnızım. Otel size psikolojik destek sağlıyor çünkü her zaman bir arkadaş buluyorsunuz” dedi. 

Ukrayna Otel ve Konaklama Derneği Başkan Yardımcısı Oleksii de, Bukovel ve Lviv’deki otellerin birkaç günlüğüne de olsa savaştan kaçmak için gelen yerli turistlerle dolu olduğunu söyledi. Otellerin otopark ve spor salonlarını sığınağa dönüştürmesi de çeşitli yabancı vatandaşlar için avantaj sağladı. Eşiyle birlikte Ukrayna’da gönüllü olarak çalışan Finlandiyalı danşçı Hanna Karttunen, Leopolis’teki sığınağa dönüştürülen alanlar sayesinde kendilerini bir eve kıyasla daha güvende hissettiklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Savaşa rağmen Ukraynada oteller dolu

Lviv Turizm Ofisi’nin yabancı medya için merkez haline geldiğini ifade eden Lviv Turizm Ofisi başkanı Khrystyna Lebed ise “2022’de yaklaşık 3 bin yabancı medya temsilcisi kayıt yaptırdı” dedi. 

Karpat Dağları’nda yer alan tatil köyleri ve kayak merkezlerinin ise rahat vize koşulları nedeniyle çoğu Suudi Arabistan ve yakın ülkelerden gelen yabancı turistlerle dolu olduğu belirtildi. Birçok müze de açık ve savaşa uyum sağlamaya başladı. Lebed, “Pek çok sergi olmamasına rağmen, müzelerin yeni sergileri var. Birçok insan için müzeleri ziyaret etmek bir tür terapi. Ayrıca Ukrayna ve tarihi hakkında artan bir farkındalık var” diye konuştu.

Savaşa rağmen Ukraynada oteller dolu

İNGİLTERE'DEN İLGİNÇ İDDİA

İngiltere Savunma Bakanlığı, Ukrayna’daki savaşta  “son derece yüksek” sayıda Rus askerinin alkol tüketimiyle bağlantılı nedenlerle öldüğünü öne sürdü. Rusya’nın, savaşın başlangıcından bu yana yaklaşık 200 bin askerini kaybettiği belirtilirken, İngiliz istihbaratı, bu ölümlerin önemli bir kısmının savaş dışı nedenlerden kaynaklandığını kaydetti. Bir Rus Telegram haber kanalı da, Rus birlikleri arasında alkol tüketimiyle bağlantılı “son derece yüksek” sayıda olay, suç ve ölüm olduğunu bildirdi.