Dünya ‘Sığınak’ milyarderleri! Tenhada gizlice başladılar

‘Sığınak’ milyarderleri! Tenhada gizlice başladılar

23.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Üçüncü Dünya Savaşı ve küresel ısınma tehlikesi nedeniyle endişeye kapılan milyarderler, tenha yerlerde gizlice sığınaklar yaptırıyor!

‘Sığınak’ milyarderleri Tenhada gizlice başladılar

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Küresel siyaset ve bilim dünyasında, Rusya’nın bir Avrupa ülkesine saldırmasıyla 3. Dünya Savaşı çıkacağı endişesi var. Öte yandan iklimin ısınmasıyla eriyen buzulların sularının şehirleri basması olasılığı bulunuyor. ABD’liler söz konusu olağanüstü hallerde yaşamalarını sağlayacak eşyalara bir yılda 11 milyar dolar (332,6 milyar TL) harcadı.

Haberin Devamı

Milyarderler ise gerektiğinde kaçıp korunmak için tenha, güvenli yerlerde sığınaklar yaptırıyor. Facebook, Instagram, WhatsApp’ın bağlı olduğu Meta’nın patronu Mark Zuckerberg’in Hawaii adasındaki kale gibi sığınağına 100 milyon dolar (3 milyar TL) ödediği belirtiliyor.

‘Sığınak’ milyarderleri Tenhada gizlice başladılar

Milyarderler için yapılan sığınaklarda havuz da dahil her türlü lüks bulunuyor.

Uzak diyarlarda

Sağlıklı yaşam üzerine faaliyet gösteren ABD’li milyarder Frank VanderSloot’un da yine Hawaii’de sığınak yaptırmak için 51 milyon dolara (1.5 milyar TL) arazi aldığı ortaya çıktı. Yapay zeka şirketi OpenAI’nın CEO’su Sam Altman da zor durumlarda, online ödeme sistemi PayPal’ın ortağı Peter Thiel’in Yeni Zelanda’daki sığınağını kullabilmek için anlaşma yapmış. Google’ın ortağı Larry Page de Yeni Zelanda’dan oturma izni aldı. Kripto paracı Mihai Dinulescu da pandemide sığınaklarıyla ünlü Yeni Zelanda’ya kaçtı. Futbol yıldızı Tom Brady, Donald Trump’ın kızı Ivanka ve şarkıcı Julio Iglesias da Miami’nin güneyinde Biscayne Körfezi’ne bakan güvenli köyden malikane aldı. LinkedIn’in ortağı Reid Hoffman de birçok teknoloji milyarderinin sığınak yaptırdığını söyledi.