Dünya Şili cumhurbaşkanı oyunu kullandı, kaydırakta sıkıştı

Şili cumhurbaşkanı oyunu kullandı, kaydırakta sıkıştı

08.05.2023 - 10:05 | Son Güncellenme:

Sandık başına giden 15 milyon Şili vatandaşı oy kullanırken, Cumhurbaşkanı Boric dünyada gündem olacak bir talihsizlik yaşadı. O anlar bölgede bulunan bir vatandaş tarafından kayıtlara geçirildi.

Şili cumhurbaşkanı oyunu kullandı, kaydırakta sıkıştı

19 milyon nüfuslu Güney Amerika ülkesi Şili, sandık başına gitti. 15 milyon seçmenin oy kullandığı gelişmede Anayasa taslağını hazırlayacak 50 üye seçilecek.

Haberin Devamı

Oyunu Punta Arenas kentinde kullanan Cumhurbaşkanı Gabriel Boric, açıklamasında "Şili halkının bilgeliğine güveniyorum, beklentim demokrasinin derinleştirmemizdir." ifadesini kullandı.

Yerel basına göre ise Şili halkı söz konusu seçimleri önemsemiyor ve katılımın oldukça düşük olması bekleniyor.

YÜZDE 61,9 "HAYIR" ÇIKTI

Şili'de, yazılan yeni anayasanın yürürlüğe konulup konulmayacağına ilişkin olarak düzenlenen referanduma katılanların yüzde 61,9'u 5 Eylül 2022'de "hayır" oyu vermişti.

DEVLET BAŞKANI ÇOCUKLAR GİBİ EĞLENDİ

Öte yandan Şili'deki seçimlerden çok Devlet Başkanı Boric'in bir parkta yaşadığı talihsizlik dünya basınında ses getirdi. Oy kullandığı Puntas Arenas bölgesinde bir çocuk parkında Başkan Gabriel Boric'in sıra dışı anları bir Şili vatandaşının kamerasına yansıdı.

Haberin Devamı

Şili cumhurbaşkanı oyunu kullandı, kaydırakta sıkıştı

BİR ANDA SIKIŞTI

Seçim günü eşi Irina Karamanos ile Macellan Boğazı'na bakan sahil yolunda yürüyüş yapan Boric, kaydıraktan kaymak istedi. Boric'in hesaba katmadığı detay ise önceki gün bölgeye feci şekilde yağan yağmurdu.

Kaydırağın ucundaki ıslaklık sebebi ile sıkışan ve çıkamayan Boric'in o anları kısa sürede milyonlarca kişi tarafından izlendi.

Videoyu çeken kadın “Çok komik, işte çıkıyor…başkanımız sıkıştı” diyor. “Kaydırakta on dakika takılıp onu kırdıktan sonra başkanımız dışarı çıktı” diye de ekliyor.

Şili cumhurbaşkanı oyunu kullandı, kaydırakta sıkıştı