Dünya 'Durdurulamaz canavar' sahnede! Rusya ateşledi, sesten 12 kat daha hızlı

'Durdurulamaz canavar' sahnede! Rusya ateşledi, sesten 12 kat daha hızlı

07.05.2023 - 11:56 | Son Güncellenme:

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş cephe hattında tüm kaosuyla sürüyor. Geçtiğimiz hafta Putin'e yönelik suikast girişimi sonrası Rus ordusu ilk hipersonik füzeyi ateşledi.

Durdurulamaz canavar sahnede Rusya ateşledi, sesten 12 kat daha hızlı

15 aydır devam eden Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde geçtiğimiz hafta oldukça olaylı geçti. Önce bir İHA Putin'e suikast düzenledi ve Kremlin'in tam üzerinde patladı. Söz konusu olay dünyada infial yaratırken, Rus tarafı saldırıyı ABD'nin gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

BEYAZ SARAY'DAN JET YANIT

Kremlin'e yanıt veren Beyaz Saray ise, Rusya'nın yalan söylediğini açıkladı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi'nin Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, "Bununla hiçbir ilgimiz yok. Peskov yalnızca yalan söylüyor, saf ve basit" dedi.

Durdurulamaz canavar sahnede Rusya ateşledi, sesten 12 kat daha hızlı

WAGNER 10 MAYIS'TA ÇEKİLİYOR

Saldırıdan tam 2 gün sonra ise Wagner Grubunun lideri Yevgeni Yevgeny Prigozhin askerlerinin aylardır 'kilit' durumda olan Bakhmut'tan çekileceğini açıkladı. Putin'in Şefi lakaplı Prigozhin, gerekli mühimmat ve silah desteğini alamadıkları için Savunma Bakanı Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Gerasimov'a küfürler savurdu.

ISW tarafından bugün yapılan bir değerlendirmede ise Prigozhin'in, Bakhmut'taki başarısızlıkların sorumluluğunu Rus ordusuna atmak istediği yazıldı.

Haberin Devamı

ISW'ye göre bu durum Rus ordusuna güvenmeyen ve kendisini ondan bağımsız konumlandıran Prigozhin'in, Wagner PMC kuvvetleri Bakhmut'u ele geçiremezse itibarını kurtarmasına izin veriyor.

Durdurulamaz canavar sahnede Rusya ateşledi, sesten 12 kat daha hızlı

İLK HİPERSONİK FÜZE DÜŞTÜ

Putin'e gerçekleştirilen suikast sonrası Kiev dahil birçok Ukrayna kentini füze yağmuruna tutan Rusya'nın 'Hançer' füzesini de ateşlediği ortaya çıktı. Bu savaşın başından beri Rus tarafının bölgeye ateşlediği ilk hipersonik füze olarak kayıtlara geçti.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mykola Oleshchuk, Telegram'da şunları dedi; 'Evet, eşsiz 'Hançer'i düşürmeyi başardık' ve ekledi:

'Neyi, nerede, neyle ve ne zaman vurulduğunu kesinlikle bildireceğiz! Her şey zamanında açıklanacak'

Durdurulamaz canavar sahnede Rusya ateşledi, sesten 12 kat daha hızlı

PUTİN: İDEAL BİR SİLAH

Kh-47 isimli füze, Rusya'nın ses hızından 12 kat daha hızlı hareket edebildiğini iddia ettiği hipersonik bir balistik füzedir. Bu hızda bir füze an itibariyle dünyadaki hava savunma sistemleri tarafından tespit edilemiyor.

Moskova uzun süredir ölümcül Kinzhal roketlerinin batılı füze savunma sistemleri tarafından durdurulamayacağını iddia etmişti ve Putin bunu "ideal bir silah" olarak nitelendirmişti.