Dünya Siperde sıcak çatışma! Ölmeden önce gördüğü şey namlunun ucu oldu

Siperde sıcak çatışma! Ölmeden önce gördüğü şey namlunun ucu oldu

19.06.2023 - 16:07 | Son Güncellenme:

Telegram'da ortaya çıkan ve savaşın bütün soğukluğunu bir kez daha kanıtlayan video dünya medyasında deprem etkisi yarattı. Söz konusu görüntülerde Ukraynalı askerin Rus siperine yaptığı baskında öldürdüğü kişiler yer aldı.

Siperde sıcak çatışma Ölmeden önce gördüğü şey namlunun ucu oldu

Zelenskiy'nin geçtiğimiz hafta duyurduğu 'karşı taarruz başladı' açıklamasından sonra cephe hattı hareketli günlerden geçiyor. Ukrayna tarafı Bakhmut başta olmak üzere kaybettiği bölgeleri geri kazanmak için batının verdiği silahlarla atağa kalktı.
Bahkmut'ta 1 kilometre kadar içeri girebilen Ukrayna tarafı, ülkenin güneyinde Vulehdar yakınlarındaki iki kasabaya da saldırı başlattı.

Haberin Devamı

Rus ordusu tarafından yayınlanan görüntülerde ise Alman tankları olduğu iddia edilen askeri araçların imha görüntüleri yayınlandı ancak kısa süre sonra bunların traktör olduğu belirlendi. Söz konusu gelişme dünyada alay konusu oldu.

'ASIL SALDIRI BAŞLAMADI'

ISW ise karşı taarruzun önümüzdeki günlerde küçük bir ara vermesini bekliyor. Rapora göre Ukrayna, henüz tüm ordusunu taarruza yönlendirmedi. Söz konusu haberin devamında Ukrayna tarafının küçük saldırılarla Rusların zayıf noktalarını aradığı asıl büyük saldırının önümüzdeki haftalarda gerçekleşeceği yazıldı.

RUSLARDAN YENİ TAKTİK: İNTİHAR TANKI

Gün içerisinde Rusların Ukrayna siperlerine yönelik yeni taktiği de gözler önüne serildi. Söz konusu görüntülerde Sovyet döneminden kalma eski bir tankın patlayıcılarla doldurulduktan sonra Ukraynalıların üzerine uzaktan kumanda ile sürüldüğü görüldü. Ukrayna tarafı ise eskimiş tankı RPG ile patlatmayı başardı.

Haberin Devamı

Siperde sıcak çatışma Ölmeden önce gördüğü şey namlunun ucu oldu

DEHŞET KAMERADA

Öte yandan Telegram'da ortaya çıkan ve cephe hattındaki vahşeti bir kez daha gözler önüne seren videoda Ukrayna ordusunun Rus siperine yaptığı baskın yer aldı. Baskında birçok Rus askerinin yarım metrelik dar siperlerde öldürüldüğü ve o sırada bombardıman yapıldığı kayıtlara geçti.

1/5

2/5

3/5

4/5

5/5

ELEŞTİRİLERİN ODAĞI OLDULAR

Ukrayna askerinin öldürdüğü son Rus ise dünya basınında ses getirdi. Köşede saklanmış Ukraynalıyı göremeyen Rus askeri siperlerde ilerlerken son anda düşmanı fark etti, ancak artık çok geçti. 

Videonun kısa sürede gündem olması üzerine Ruslara yönelik eleştiriler de ardı ardına geldi. Birçok kullanıcı Rus askerlerinin tecrübesiz olduğunu özellikle son öldürülen kişinin siperde düşman olduğunu bildiği halde köşelere bakmamasına dikkat çekti. Resmi makamlardan ise görüntülere dair henüz bir açıklama yapılmadı.