Dünya Son dakika... 120 kişi taşıyan uçak, 29 dakika sonra radardan kayboldu

Son dakika... 120 kişi taşıyan uçak, 29 dakika sonra radardan kayboldu

07.06.2017 - 14:07 | Son Güncellenme:

Myanmar'da 106 yolcu ve 14 mürettebatıyla havalanan askeri uçak, dakikalar sonra radarda son kez göründü. Okyanus üstünde yaklaşık 5 bin 500 metre irtifada uçarken kaybolan uçağın enkazını bulmak için donanma gemileri ve ekipler bölgeyi tarıyor.

Son dakika... 120 kişi taşıyan uçak, 29 dakika sonra radardan kayboldu

Myanmar Genelkurmay Başkanlığı, içerisinde 120 kişi bulunan bir askeri nakliye uçağının öğleden sonra kaybolduğunu duyurdu. 106 yolcusu bulunan uçakta askerler, askerlerin aileleri yer alıyordu. Uçakta, 14 de mürettebat olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Çin yapımı Y-8-200F askeri nakliye uçağı, ülkenin güneyinde yer alan Myeik’ten yerel saatle 13.06'da havalandı.

Okyanus kıyısından Myanmar'ın en büyük şehri Yangon’a doğru giden uçakla 29 dakika sonra irtibat kesildi.

Genelkurmay'ın Facebook sayfasında, uçağın okyanus kıyısındaki Dawei kasabasına 70 kilometre mesafede radardan kaybolduğu belirtildi. Uçak radar ekranında kaybolduğu sırada, Andaman denizi üstünde ve yaklaşık 5 bin 500 metre irtifada uçuyordu.

Myeik'teki sivil havacılık yetkilisi Kyaw Kyaw Htey, "Son bağlantıdan bu yana uçağa ne olduğunu bilmiyoruz" dedi. Htey'in verdiği bilgiye göre, hava şartlarında bir anormallik görünmüyordu.

Ordu yetkilileri, uçağın 200 kişi kapasiteli olduğunu ve geçen yıl 809 saat uçuş gerçekleştirdiğini aktarıyor.

Haberin Devamı

Uçağın düştüğü tahmin edilen bölgede arama çalışmaları başlatıldı ve çok sayıda kurtarma ekibi yola çıktı. Altı donanma gemisi ve üç askeri uçak, enkazı bulmak için bölgeyi tarıyor.