Dünya Son dakika! Amerikan helikopterleri havada çarpıştı, ölü sayısı net değil

Son dakika! Amerikan helikopterleri havada çarpıştı, ölü sayısı net değil

30.03.2023 - 09:22 | Son Güncellenme:

ABD'de eğitim görevi sırasında 2 askerli helikopter havada çarpıştı. Söz konusu kazada henüz ölü ve yaralı sayısı belli değil ancak ilk gelen bilgilerde çok sayıda askerin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Son dakika Amerikan helikopterleri havada çarpıştı, ölü sayısı net değil

Ajansların 'Son Dakika' koduyla geçtiği habere göre Amerika Birleşik Devletleri'nin Kentucky eyaletinde 2 askeri helikopter çarpıştı. Henüz ölü ve yaralı sayısının net olmadığını belirten kaynaklar kaza sonrası çok sayıda askerin ölme ihtimalinin olduğunu aktardı.
Kentucky Valisi Andy Beshear tarafından yapılan açıklamada edindiği bilgilere göre kazada ölen askerlerin olduğunu ve bunu paylaşmanın zor olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Son dakika Amerikan helikopterleri havada çarpıştı, ölü sayısı net değil

'EĞİTİM GÖREVİ SIRASINDA DÜŞTÜ'

Yerel kaynaklar ise kazanın saat 21:35 (01:35 GMT) civarında meydana geldiğini ve dokuz kadar kişinin ölmüş olabileceğini söylüyor. Eyalete bağlı ordu kuvvetleri ise kazaya kendi helikopterlerinin karıştığını doğruladı.

Fort Campbell askeri üssünden bir sözcü BBC'ye yaptığı açıklamada, iki HH60 Blackhawk helikopterinin "rutin bir eğitim görevi" sırasında düştüğünü söyledi ve "Mürettebat üyelerinin durumu şu anda bilinmiyor" ifadesini kullandı.