Dünya Biden'dan İsrail'e tam destek! Dünyaya ilan etti...

Biden'dan İsrail'e tam destek! Dünyaya ilan etti...

20.10.2023 - 03:03 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e gerçekleştirdiği ziyaret sonrası ulusa seslendi. Biden 'İsrail'e yapılan saldırılar Ukrayna'daki vahşetin yankısı' diyerek daha önce görülmemiş bir destek paketini kongreye sunacağını açıkladı.

Bidendan İsraile tam destek Dünyaya ilan etti...

İsrail ziyareti sonrası ABD Başkanı Joe Biden'ın ulusa sesleniş konuşması merakla bekleniyordu. Kameraların karşısına geçen Biden'ın açıklamalarından önce çıkanlar şöyle: Tarihin çok önemli bir anındayız ve bugün vereceğimiz kararlardan biri, önümüzdeki on yılların geleceğini belirleyecek. Önceliğimiz ABD vatandaşlarını sağ salim getirmek. Gazze'de bir hastanede patlama yaşandı. Masum Filistinlilerin yaşadıklarını görmezden gelemeyiz. 20 yıllık savaş yaşandı orada. Ukrayna'da da bir savaş var. Oradaki toplu mezarları da unutmadık. Üstünde işkence edilen cenazeleri unutmadık. Hamas da farklı bir tehlike ama aynı şeyi temsil ediyorlar. Hamas'ın varlık sebebi İsraillileri öldürmek. Hamas Filistinlileri etten kalkan olarak kullanıyor, Filistinlileri temsil etmiyor. İsrail'e yapılan saldırılar Ukrayna'daki vahşetin yankısı. Hamas ve Putin etrafındaki demokrasileri yok etmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Ukrayna'nın kazanması, ABD'nin güvenliği için de büyük önem taşıyor. ABD'de ve dünyada kaos yükselişe geçer. Ukrayna'da güç kazanmak için hareket etmiyoruz. Putin NATO güçlerinden herhangi birine saldırırsa, biz de tüm NATO güçlerimizle cevap veririz.

İran Ukrayna'da Rusya'yı, İsrail'e karşı ise Hamas'ı destekliyor. Terör örgütlerini destekliyor. Ukrayna'ya İsrail'e sırtımızı dönemeyiz. Yarın kongreye acil bir bütçe isteği göndereceğim. Ukrayna ve İsrail'i desteklemek için bir bütçe planı isteyeceğim. Dünyayı daha barışçıl bir hale getirmek için. İsrail'in güvenliği için daha önce görülmemiş bir paket olacak bu. Demir Kubbe'nin İsrail'i koruması için ve İsrail'in geçmişten daha güçlü olması için gerekeni yapacağız.

Haberin Devamı

Netanyahu ile dün görüştük. İsrail hükümetini öfkeden kör olmaması konusunda uyardım. İsrail, sivillerin zarar görmemesini sağlayacak. Gazze'deki Filistinlilere insani yardımlar sağlanacak. Hamas bu yardımlara dokunamayacak. İki devletli çözümden uzaklaşamayız. Geçtiğimiz yıllarda nefrete çok fazla oksijen verildi. Gerçekten şoke edici olaylar yaşandı. 7 Ekim'de terör saldırıları derin yaraları ortaya çıkardı Yahudi halkında. ABD'deki müslümanlar biliyorum çok sinirliler. Çünkü diyolar ki İslamofobi yeniden başladı. Antisemitizm de İslamofobi de var olmamalı.