Dünya İngiliz gemisi roketle vuruldu

İngiliz gemisi roketle vuruldu

03.12.2023 - 16:47 | Son Güncellenme:

İsrail gemilerine el konulup kamikaze drone'la saldırılmasından günler sonra bu kez İngiliz bir şirkete ait gemi kıyıdan 55 kilometre açıkta hedef alındı. Geminin sahibinin İngiltere vatandaşlığının yanı sıra İsrail vatandaşlığı da var.

İngiliz gemisi roketle vuruldu

Gazze'de 7 Ekim'de başlayan savaşı izleyen günlerde Yemen'in batısını kontrol eden Husi grubu İsrail'e balistik füzeler ateşledi. İran destekli grup ayrıca İsrail'in Kızıldeniz kıyısındaki şehri Eilat'a kamikaze drone'lar gönderdi.

Haberin Devamı

Husiler savaşın ilerleyen haftalarında bu kez strateji değiştirip Kızıldeniz ile Umman Denizi'ni birbirine bağlayan Babülmendep Boğazı'ndan geçecek tüm İsrail gemilerinin hedef alınacağını duyurdu.

Geçen ay İsrail kargo gemisi Galaxy Leader'e helikopterle baskın düzenleyip dev deniz aracına el koyan Husiler, Umman Denizi'nde ise İsrailli bir milyardere ait kargo gemisine kamikaze drone'la saldırdı.

Husiler yanı sıra Kızıldeniz'de bulunan ABD savaş gemisi USS Mason'a doğru iki balistik füze ateşledi. Füzeler geminin yaklaşık 10 deniz mili açığına düştü.

Kızıldeniz'de tansiyon giderek yükselirken, bugün sabah İngiliz Denizcilik Ajansı bölge semalarında drone hareketleri görüldüğü ve muhtemel bir patlama gerçekleşebileceği yönünde uyarı yayınladı. Uyarıdan saatler sonra ise, bir İngiliz gemisinin roketle vurulduğu haberleri geldi.

Haberin Devamı

Bir İngiliz şirketine ait Bahama bayrağı taşıyan kargo gemisi Yemen'in yaklaşık 55 kilometre açığında saldırıya uğradı. Deniz güvenlik şirketi Ambrey, roketle vurulan geminin imdat çağrısında bulunduğunu bildirdi.

ABD'den hareket eden geminin nihai rotası Singapur'du. Süveyş Kanalı'na beş gün önce giriş yapan kargo gemisinin İngiliz sahibi Dan David Ungar, aynı zamanda İsrail vatandaşı.