Dünya İngiliz pilota Rus baskını! 'Onları gözden kaybediyorum'

İngiliz pilota Rus baskını! 'Onları gözden kaybediyorum'

22.08.2023 - 13:13 | Son Güncellenme:

İngiliz devlet medyası, 3 Rus jeti ile karşı karşıya kalan İngiliz pilotun görüntülerini yayınladı. Söz konusu gelişmede pilotun tepkilerine de yer verildi.

İngiliz pilota Rus baskını Onları gözden kaybediyorum

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sürecinde süper güçler arasındaki ilk temas Mart ayında Karadeniz'de yaşandı. ABD'nin keşif İHA'sı Rus Su-35 jeti tarafından üzerine yakıt dökülerek etkisiz hale getirildi. Dünyanın gündemine oturan o görüntü sonrası sık sık batı ülkeleri Rus jetleri ile karşı karşıya geldi, birçok kez hava sahaları karşılıklı olarak ihlal edildi.

Haberin Devamı

İngiliz pilota Rus baskını Onları gözden kaybediyorum

ABD UÇAĞINI TİTRETEN MANEVRA

Bu gelişmelerden sonra dikkat çeken en büyük yakınlaşma ise ABD ve Çin arasında oldu. Yine Güney Çin Denizi üzerinde bir keşif görevinde olan ABD uçağına Çin jeti, türbülans manevrası yaptı. Anbean kayıtlara geçen o anlarda ABD uçağı titredi, Çinli pilot ise kısa sürede gözden kayboldu. 

Çin ordusu tarafından yapılan açıklamada ABD uçağının Çin'in hava sahasını ihlal ettiği belirtildi. Çin askeri sözcüsü Zhang Nandong yaptığı açıklamada 'Bir ABD RC-135 keşif uçağı, keşif ve müdahale gerçekleştirmek için kasıtlı olarak hava sahamıza girdi' dedi ve Çin'in uluslararası hukuk kurallarına göre ABD jetini izleme hakkı olduğunu sözlerine ekledi.

İngiliz pilota Rus baskını Onları gözden kaybediyorum

İNGİLİZ PİLOT BİR ANDA ARADA KALDI

Bu yakınlaşmalara dün gece saatlerinde bir yenisi daha eklendi. Bu sefer başrolde ise İngiliz uçakları vardı. İngiliz pilot görevi kapsamında uçuşunu sürdürürken üç Rus savaş jetiyle karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

Devlet televizyonu tarafından yayınlanan o anlarda İngiliz pilotun Avrupa semalarında uçan ve hava sahasını ihlal eden Rusların oluşturduğu potansiyel tehdide tepki verdiği görüşüyor. Jake isimli pilot o anlarda şunları söylüyor:

'Onları gözden kaybediyorum ve uçağın altında göremiyorum. Endişelenmeye başlıyorum; sebepsiz yere yavaşlayıp hızlanıyorlar. Eğer kendimi kaybedersem ve yanlışlıkla bu uçaklardan birine çarparsam, bu durum Üçüncü Dünya Savaşı'nın tırmanmasına yol açabilir'

İngiliz pilota Rus baskını Onları gözden kaybediyorum

Öte yandan bir süredir devam eden ve it dalaşı şeklinde ilerleyen ihlallerle ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Görüntüler ise Channel 4 üzerinden 'Top Gun inside the RAF' belgeseli için servis edildi. İngiliz basını ise o anlara 'Dramatik' yorumunda bulunarak okuyucularına sundu.

İngiliz pilota Rus baskını Onları gözden kaybediyorum