Dünya İsrail'den Beyrut'ta Hamas'ın 2 numarası Salih el-Aruri'ye suikast! Çok sayıda ölü var...

İsrail'den Beyrut'ta Hamas'ın 2 numarası Salih el-Aruri'ye suikast! Çok sayıda ölü var...

02.01.2024 - 20:08 | Son Güncellenme:

Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde meydana gelen patlamada aralarında Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri’nin bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetti. Lübnan'dan açıklama geldi.

İsrail’in insansız hava aracıyla Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlediği saldırıda Hamas yöneticilerinden Salih el-Aruri’nin öldürüldüğü duyuruldu. Lübnan resmi haber ajansı NNA da saldırıya ilişkin geçtiği haberde, Aruri ile birlikte 7 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Lübnan basınında yer alan haberlerde, patlamanın İsrail’in düzenlediği SİHA saldırısı nedeniyle meydana geldiği ve Hamas’a ait ofisin hedef alındığı ifade edildi.

Lübnan Başbakanı Mikati, Beyrut patlamasını İsrail’in işlediği yeni bir suç olarak nitelendirdi

Lübnan Başbakanı Necip Mikati, açıklamalarda bulundu. Mikati, söz konusu patlamadan İsrail’i sorumlu tutarak, patlamayı İsrail’in işlediği yeni bir suç olarak nitelendirdi. Mikati, İsrail’in Lübnan'ı yeni bir çatışma ortamına sürüklemeyi amaçladığını aktardı. Lübnan basınında yer alan haberlerde, patlamadaki can kaybının 6’ya yükseldiği aktarıldı.

ABD’li yetkili saldırıdan İsrail’i sorumlu tuttu

ABD’li bir yetkili, Aruri’nin İsrail tarafından düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü belirtti. İsrail henüz resmi olarak saldırıyla ilgili açıklama yapmazken, İsrail basınında yer alan haberlerde, hükümetin bakanlara Beyrut’taki patlamaya ilişkin herhangi bir açıklamama yapmamaları konusunda talimat verdiği iddia edildi.

Haberin Devamı

İsrail saldırıyı üstlenmekten kaçınıyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun danışmanlarından Mark Regev, ABD basınına yaptığı açıklamada, İsrail'in bu saldırının sorumluluğunu üstlenmediğini belirterek, "Bunu kim yaptıysa bunun Lübnan devletine yönelik bir saldırı olmadığını açıkça belirtmelidir. Bunu kim yaptıysa Hamas liderliğine nokta atışı bir saldırı yapmış oldu" dedi.

İsrail saldırıyı üstlenmekten kaçınırken, İsrail basınında yer alan haberlerde, hükümetin bakanlara Beyrut’taki saldırıya ilişkin herhangi bir açıklama yapmamaları konusunda talimat verdiği iddia edildi. Lübnan basınında yer alan haberlerde, Aruri’nin İsrail’in düzenlediği SİHA saldırısında öldüğü ve saldırıda Hamas’a ait ofisin hedef alındığı ifade edildi.

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri’nin öldürülmesi Ramallah’ta protesto edildi

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri’nin Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlenen saldırıda öldürülmesinin ardından Ramallah kentinde yüzlerde Filistinli sokağa indi. Aruri’nin öldürülmesini protesto eden göstericiler, ellerinde Filistin bayrakları ile Hamas’ın İsrail’den intikam alması çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

İsrail henüz saldırıyla ilgili resmi bir açıklama yapmazken, İsrail basınında yer alan haberlerde, hükümetin bakanlara Beyrut’taki saldırıya ilişkin herhangi bir açıklama yapmamaları konusunda talimat verdiği iddia edildi. Lübnan basınında yer alan haberlerde, Aruri’nin İsrail’in düzenlediği SİHA saldırısında öldüğü ve saldırıda Hamas’a ait ofisin hedef alındığı ifade edildi.

"Esirler ancak şartlarımız yerine getirilirse serbest bırakılacak”

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye açıklamalarda bulundu. Haniye, İsrail’in yenilginin eşiğinde olduğunu Hamas’ın zaferinin yakın olduğunu belirterek, Hamas ve diğer grupların liderlerinin ve üyelerinin bu nedenle moralinin yüksek olduğunu aktardı.

Gazze Şeridi’nde tutulan İsrailli esirlere değinen Haniye, "Esirler ancak şartlarımız yerine getirilirse serbest bırakılacak” ifadelerini kullanarak, "Düşman, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısında her şeyi en üst düzeyde barbarlık ve vahşetle ihlal etmiştir” dedi.

Haberin Devamı

Haniye, İsrail zulmüne rağmen Kudüs ve Batı Şeria'daki Filistinlilerin de İsrail’in karşısında dimdik durmaya devam ettiğini ifade etti.

Öte yandan, İsrail-Filistin arasında Katar, Mısır ve ABD arabuluculuğunda yeni bir esir takası ve ateşkes anlaşması sağlanmasına ilişkin yürütülen diplomatik çabalar devam ediyor.