Dünya İsrailli sunucu çizgiyi aştı! 'Hepinizi yok edeceğiz' deyip iki ülkenin adını verdi

İsrailli sunucu çizgiyi aştı! 'Hepinizi yok edeceğiz' deyip iki ülkenin adını verdi

20.11.2023 - 10:57 | Son Güncellenme:

İsrail'de Netanyahu destekçisi Channel 14 ekranlarında bir skandal yaşandı. İsrailli sunucu Filistin meselesi üzerinden dünyayı tehdit etti, iki ülkenin adını ise özel olarak verdi.

İsrailli sunucu çizgiyi aştı Hepinizi yok edeceğiz deyip iki ülkenin adını verdi

7 Ekim'de Hamas'ın saldırısıyla neye uğradığını şaşıran İsrail 1973 yılından beri ilk kez resmi olarak savaş ilan etti. Savaş ilanıyla birlikte ilk olarak hava harekatına başlayan İsrail ordusu (IDF) Gazze'de katliam yaptı. Sivilleri gözetmeden yapılan saldırılarda şimdiye kadar 10 binin üzerinde insan yaşamını yitirdi, bu sayının büyük bir çoğunluğunu kadın ve çocuklar oluşturuyor. Savaşın ikinci kısmı ise 28 Ekim'de başladı. İsrail ordusu ilk olarak küçük gruplar halinde Gazze'ye girip çıkarak kara harekatının sinyalini verdi. IDF daha sonra Gazze'nin kuzeyinde kontrolü sağladı, ancak iki taraf arasında beklenen çatışmalar yaşanmadı. Askeri uzmanlar Hamas'ın yaklaşık 250 rehineyle birlikte tünellerden Gazze'nin güneyine geçtiğini düşünüyor.

Haberin Devamı

İSRAİL ORDUSUNDA ÇATLAK

Gazze'nin güneyine düzenlenecek olan olası bir kara harekatı ise IDF'de tartışmalara neden oluyor. Birçok üst düzey askeri isim Savunma Bakanı Yoav Galant'a ordunun şehrin iki tarafında da düzenlenecek operasyonlarda güçsüz düşeceğini belirterek artık masaya oturulması gerektiğini düşünüyor. İsrail basınına yansıyan haberlerde "IDF için diplomatik saat işliyor" ifadesi kullanılırken ateşkes için artan baskıların devam ettiği kaydedildi.

RUSYA VE İRAN'DAN ORTAK ÇAĞRI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, yaptıkları telefon görüşmesinde Gazze Şeridi’nde son durumu ele aldılar. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, görüşmenin İran’ın talebi doğrultusunda gerçekleştirildiği aktarılarak, "Görüşmede Filistin-İsrail çatışmasındaki mevcut duruma odaklanıldı" denildi. Yanı sıra İsrail'in savaştaki en büyük destekçisi olan ABD'de savaşın durmasını ve tarafların masaya oturmasını istiyor. İsrail başbakanı ise rehineler teslim edilene kadar saldırıları devam ettireceklerini söylüyor.

Haberin Devamı

İsrailli sunucu çizgiyi aştı Hepinizi yok edeceğiz deyip iki ülkenin adını verdi

CANLI YAYINDA SKANDAL

İsrail'de Başbakan Netanyahu'ya yakınlığı ile bilinen ve izleyicilerinin büyük bir çoğunluğunu sağcı görüşten insanların oluşturduğu Channel 14 kanalında canlı yayında bir skandal yaşandı. Sunucu Shay Golden canlı yayında tam 73 saniye boyunca tehditler savurdu. "Bunu size her zaman söylüyorum, geliyoruz, geliyoruz. Gazze'ye geliyoruz" diyen Golden sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Lübnan'a geleceğiz, İran'a geleceğiz her yere geleceğiz. Bu dediklerimi not edin, ne kadar insan öldüreceğimizi hayal edebiliyor musunuz? ? Her bir İsrail vatandaşı için Ne kadarınızı kılıçtan geçireceğimizi hayal edebiliyor musunuz?

İsrailli sunucu çizgiyi aştı Hepinizi yok edeceğiz deyip iki ülkenin adını verdi

"SİZİ YOK EDECEĞİZ"

Arap tarihinde böyle bir şeye şahit olmadınız. Bilmiyorsanız söyledim, neyin geleceğine dair sizi uyardım. Farkında olmadığınız için sizi uyarıyorum. Bu dediklerim yaklaşıyor, hayal edemeyeceğiniz bir ölü sayısı göreceksiniz. Bütün dünyayı boykot etmemiz gerekse bile, ABD ile savaşmamız gerekse bile buna hazırlıklıyız. İstediğiniz kadar destek arayın, isterseniz Tanrı ile görüşün fark etmez.

Haberin Devamı

Sosyal medyada size iyi eğlenceler, "Filistin'e özgürlük" yazmaya devam edin, ağlamaya devam edin. Sizi yok edeceğiz, yok. Bu videoyu bütün aile ve arkadaşlarınıza gösterin, gösterin ki başınıza neler geleceğini öğrenin"