Dünya Son dakika: Moskova saldırısına Rusya'dan çok sert cevap: Ölüme ölüm

Son dakika: Moskova saldırısına Rusya'dan çok sert cevap: Ölüme ölüm

22.03.2024 - 23:19 | Son Güncellenme:

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Medvedev Moskova'daki terör saldırısına yönelik çok sert bir açıklamada bulundu.

Rus istihbarat servisi, Moskova'daki konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 60 kişinin öldüğünü, 100'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı. 

Haberin Devamı

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Medvedev'den Moskova'daki terör saldırısına yönelik çok sert bir açıklama geldi. Medvedev, "Teröristlerin yalnızca misilleme amaçlı terörden" anladığını belirterek "Şiddete güçle karşılık verilmediği, teröristlerin toplu infazları ve ailelerine yönelik baskılara ölümlerle karşılık verilmediği sürece hiçbir mahkeme ve soruşturmanın faydası olmayacaktır." sözlerine yer verdi. Medvedev ayrıca şunları ekledi:

Bunların Kiev rejiminin teröristleri olduğu tespit edilirse onlara ve ideolojik ilham verenlere karşı başka türlü davranmak imkansızdır. Hepsi terörist olarak bulunup acımasızca yok edilmelidir. Böyle vahşeti gerçekleştiren devletin yetkilileri de dahil. Ölüme ölüm.

Haberin Devamı

Son dakika: Moskova saldırısına Rusyadan çok sert cevap: Ölüme ölüm

ABD: UKRAYNA'NIN KARIŞTIĞINA DAİR BİR KANIT YOK

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Moskova saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, henüz saldırının ayrıntıları hakkında bilgi veremeyeceğini ve Ukrayna'nın ya da Ukraynalıların olaya karıştığına dair herhangi bir kanıtın olmadığını söyledi.

Son dakika: Moskova saldırısına Rusyadan çok sert cevap: Ölüme ölüm
Moskova'nın "Crocus City Hall" adlı konser salonuna düzenlenen saldırıda, en az 4 kişi oldukları belirtilen silahlı kişiler, etrafa ateş açtı.

UKRAYNA'DAN AÇIKLAMA

Zelenskiy'nin üst düzey yardımcısı Mihail Podolyak yaptığı açıklamada "Gerçekleşen saldırıda Ukrayna'nın bir alakası bulunmuyor" ifadelerini kullandı.