Dünya 'Ölüler diyarına' açılan kapı! Özel ekip 20 santimlik aralıktan içeri girecek

'Ölüler diyarına' açılan kapı! Özel ekip 20 santimlik aralıktan içeri girecek

29.11.2023 - 15:21 | Son Güncellenme:

İngiliz basınına konuşan bilim insanı, 'Ölüler diyarına' açılan kapıyı özel bir ekiple araştıracaklarını dünyaya duyurdu.

Ölüler diyarına açılan kapı Özel ekip 20 santimlik aralıktan içeri girecek

Dünyada ve ülkemizde özel yapıt dediğimiz koruma altına alınan antik yapılar bulunmaktadır. Bu antik yapıların tarihi değeri inanılamayacak kadar fazladır. Hatta bu yapılar bulundukları yerlerde binlerce turist tarafından görülmek için ziyaret edilmektedir. Ülkemizde yer alan Kapadokya Peri Bacaları doğal yolla meydana gelmiş antik yapılara bir örnektir. Mısır piramitleri de ismi çok duyulmuş ve bilinen antik yapılar arasındadır.

Haberin Devamı

PİRAMİTLERİN TARİHÇESİ

Mısır piramitlerinin tarihi binlerce yıl öncesine dayanmaktadır. İlgili dönemdeki Mısır firavunlarının ve eşlerinin mezarları niteliğindedir. Eski Krallık Dönemi ve Orta Krallık Dönemi Mısır piramitlerinin inşa edildiği eski dönemlerdir. Bu dönemlere kadar hüküm süren firavunlar mezarları olarak Mısır piramitlerini yaptırmıştır.

Mısır Piramitleri arasında yer alan Zoes piramidi ise bilinen en eski tarihe sahip olan Mısır Piramididir. Bu piramidin 3. Hanedan döneminde yapıldığı bilinmektedir. Bu piramidin belirli bir tasarımı ve etrafını çevreleyen blokları olduğu görülmektedir. Mimar İmhotep ise bu piramidi ve etrafını çevreleyen blokları tasarlamıştır.

Ölüler diyarına açılan kapı Özel ekip 20 santimlik aralıktan içeri girecek

ÜÇ KAPILI GİZEM

Gün içerisinde İngiliz basısına yansıyan ve daha önce Mısır'ın Eski Eserler Bakanı olarak da görev yapan arkeolog Zahi Hawass Giza Piramidi'nin içindeki üç gizemli kapının arkasındaki sırrın çözülmek üzere olduğunu bildirdi. Ünlü arkeolog The Sun'a 5 Aralık'ta gizemi çözmek için özel bir ekibe liderlik edeceğini kaydetti ve şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Şu ana kadar Giza'nın içerisinde birçok gizli kapı buldum, ama bu en heyecan vericilerinden biri. Bakır kulplu bir kapının sadece 21 santim arkasında bir başka kapı daha var ve onun arkasında da ayrı bir kapı daha bulunuyor. 5 Aralık'ta burada ne olduğunu keşfedecek ekibe liderlik edeceğim"

Ölüler diyarına açılan kapı Özel ekip 20 santimlik aralıktan içeri girecek

"ÖLÜLER DİYARINA AÇILIYOR"

Öte yandan kapılarla ilgili birkaç soruşturma geçmiş dönemlerde zaten yapıldı ancak henüz içlerinde olduğuna dair bir bilgi edinilemedi.
Hawass geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada bu kapıların sembolik olarak "ölüler diyarına" açıldığını ve bu sebepten ötürü gizli bir şekilde muhafaza edildiğini kaydetti.