Dünya Rusya'da Il-76 model nakliye uçağı düştü! Korkunç görüntüler

Rusya'da Il-76 model nakliye uçağı düştü! Korkunç görüntüler

12.03.2024 - 14:00 | Son Güncellenme:

Sovyetler Birliği tarafından üretilen Il-76 model nakliye uçağı Rusya'nın Ivanovo şehri üzerinde düştü.

Rusya'nın Ivanovo bölgesinde bir Il-76 kargo uçağı düştü. Rusya Savunma Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada Rus askeri nakliye uçağının Moskova'nın kuzeydoğusundaki Ivanovo bölgesinde alev aldığını ve düştüğünü doğruladı.

Haberin Devamı

Rusyada Il-76 model nakliye uçağı düştü Korkunç görüntüler

15 KİŞİYİ TAŞIYORDU

Bakanlık ayrıca kazanın motor arızası nedeniyle gerçekleştiğini ekledi. Öte yandan Ivanova Ukrayna sınırına yaklaşık 700 kilometre uzaklıkta bulunuyor ve kaza Ukrayna ile devam eden savaştan bağımsız olarak gerçekleşti.

Sosyal medyada dolaşan görüntülerde, IL-76 uçağının motorlarından biri yanarak yere doğru düştüğü kameraya yansıdı. Rusya'nın resmi medya ajansı TASS, uçakta sekiz mürettebat ve yedi yolcunun bulunduğunu ifade etti.

OCAK AYINDA BENZER KAZA

Benzer bir olay Ocak ayında kayıtlara geçti. Rusya’nın Ukraynalı esir askerleri taşıdığını öne sürdüğü uçağın nasıl düştüğü hızla soru işaretlerine yol açtı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy uluslararası soruşturma çağrısı yaptı. Zelenskiy, Moskova’yı “Ukraynalı esirlerin hayatları ile oynamakla” da suçladı. Kremlin ise uçağın Ukrayna ordusu tarafından düşürüldüğünü savundu. Ilyushin-76 tipi askeri nakliye uçağında 65 Ukraynalı savaş esirinin olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

Rusya Savunma Bakanlığı uçakta altısı mürettebat dokuz Rusun da bulunduğunu ve kurtulan olmadığını duyurmuştu. Bakanlık, Ukrayna'nın uçağı hedef alan iki füze fırlattığını öne sürmüştü. Buna ek olarak, Rus parlamentosunun savunma komitesinde üst düzey bir isim olan Andrei Kartapolov, Ukrayna istihbaratına uçağın rotası hakkında bilgi verildiğini de savundu.

Rusyada Il-76 model nakliye uçağı düştü Korkunç görüntüler

Ancak Ukrayna askeri istihbaratı bu iddiayı reddediyor. Kurum önceki esir takaslarında olduğu gibi Rusya'dan kendilerine hava sahasını güvenceye alma talebi gelmediğini ileri sürdü. Sınırın Rusya tarafındaki Belgorod’da düşen uçakla ilgili Ukrayna askeri istihbaratı soruşturma başlatıldığını da duyurdu.