Dünya Stadyumda katliam gibi izdiham! 12 ceset kalabalığın arasından toplandı

Stadyumda katliam gibi izdiham! 12 ceset kalabalığın arasından toplandı

26.08.2023 - 09:43 | Son Güncellenme:

Hint Okyanusu Ada Oyunları'nı izlemek için Barea Stadyumu'na girmeye çalışan kalabalığın arasında kalan 12 kişi öldü, 80 kişi ise yaralandı.

Stadyumda katliam gibi izdiham 12 ceset kalabalığın arasından toplandı

28 milyon nüfuslu ada ülkesi Madagascar'da Hint Okyanusu Adası Oyunları'nın açılış töreni düzenlendi. Açılış başta normal şekilde ilerlese de kısa süre sonra yaşananlar ülkede faciaya neden oldu. Açılış oyunlarını izlemek için birbirleriyle yarışan sporseverler 50 bin kişilik stadyumda izdihama yol açtı. İlk belirlemelere göre 12 kişi hayatını kaybederken 80 kişi de yaralandı. Madagaskar Başbakanı Christian Ntsay, Antananarivo'daki bir hastanede gazetecilere verdiği demeçte bu sayıyı doğruladı.

Haberin Devamı

Stadyumda katliam gibi izdiham 12 ceset kalabalığın arasından toplandı

MUHALİFLER FARKLI SAYI VERDİ

Muhalefet milletvekili Hanitra Razafimanantsoa yerel bir radyo istasyonuna verdiği röportajda, "Şimdiye kadar toplam 13 kişi öldü, 107 kişi de yaralandı." ifadelerini kullandı.

Olay yerine gelen Kızılhaç ekibi, kurban sayısına ilişkin kesin listenin henüz ellerine ulaşmadığını bildirdi. Kızılhaç, şu anda ölen kurbanlar arasında yedi çocuğun bulunduğunu açıkladı.

Öte yandan trajedinin nedeni henüz bilinmiyor. Kızıl Haç İletişim Müdürü Antsa Mirado, "Birçok kişi stadyumun girişinde izdihama neden oluyordu" dedi. Bazı yetkililer ise önümüzdeki saatlerde ölü sayısının artabileceğini belirtti.

Stadyumda katliam gibi izdiham 12 ceset kalabalığın arasından toplandı

3 EYLÜL'E KADAR SÜRECEK

İlk olarak 1977'de düzenlenen ve her 4 yılda bir tekrar edilen  Hint Okyanusu Ada Oyunları'na, Hint Okyanusu'ndaki ada ülkeleri Morityus, Seyşeller, Komorlar Birliği, Mayotte, Reunion ve Maldivler'den sporcular katıldı. Çok branşlı bir yarışma olan etkinlik 3 Eylül'de sona erecek.