Dünya Son Dakika... Stockholm saldırısında ikinci tutuklama

Son Dakika... Stockholm saldırısında ikinci tutuklama

09.04.2017 - 14:42 | Son Güncellenme:

İsveç'in Stockholm kentinde düzenlenen kamyonlu terör saldırısıyla ilgili bir kişi daha tutuklandı. Polis dün 39 yaşındaki Özbekistan vatandaşı bir kişiyi tutuklamış, adamın kamyonu kullanan kişi olduğu açıklanmıştı. Ayrıca genç yaşlarda bir kişi daha gözaltına alınmıştı. Tutuklanan Özbekistan kökenli saldırganın İsveç'e sığınma talebinin daha önce reddedildiği ortaya çıktı.

Son Dakika... Stockholm saldırısında ikinci tutuklama

İsveç'in başkenti Stockholm'de cuma günü gerçekleşen kamyonlu terör saldırısında bir kişi daha tutuklandı. İsveç polisi dün bir kişiyi tutuklamış, bir kişiyi de gzöaltıan almıştı. Bugün tutuklanan kişinin gzöaltıa alınan zanlıyla aynı kişi olup olmadığı henüz belli değil. Polis sanıkların isimlerini açıklamadı.

Haberin Devamı

Dün tutuklanan saldrıganın 39 yaşında Özbekistan uyruklu olduğu, 4 çocuk babası ve İsveç'te inşaat işlerinde çalıştığı belirlendi. İsmi henüz açıklanmayan saldırganın terör örgütü IŞİD sempatizanı olduğu belirtiliyor.

Adamın Facebook sayfasında IŞİD propagandası yaptığı, 2013 yılında düzenlenen Boston Maratonu saldırısını sayfasında paylaştığı ortaya çıktı.

SIĞINMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Saldrıganın 2014 yılınd aİsveç'e sığınma talebinde bulunduğu ancak İsveç'in bu telebi reddettiği ortaya çıktı.

Stockholm'deki kamyonlu terör saldırısında kullanılan kamyonun olay yerinden polis tarafından çekildiği anlar Reuters haber ajansı tarafından paylaşıldı. Kamyonun enkaza döndüğü görülüyor.

KAMYONDA PATLAYICI DOLU ÇANTA BULUNDU

Haberin Devamı

Kamyonda bir çanta dolusu patlayıcı madde bulundu. Dünkü saldırıda kullanılan komyonda ele geçirilen patlayıcı dolu çanta bomba uzmanları tarafından etkisiz hale getirildi. Patlayıcıların el yapımı bomba olduğu belirtildi.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLUYOR

Saldırıda hayatını kaybeden kişi sayısı dört. 15 de yaralı var. Dört kişiden ikisinin İsveç, birini Belçika birininse İngiliz vatandaşı olduğu, en genç kurbanınsa 11 yaşında bir kız çocuğu olduğu belirlendi.