Dünya Son dakika: Tehlike kol geziyor! Çocuk katili böyle görüntülendi...

Son dakika: Tehlike kol geziyor! Çocuk katili böyle görüntülendi...

07.09.2021 - 12:08 | Son Güncellenme:

15 yaşında iki kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunduktan sonra canice öldüren katilin salıverilmesi skandalı büyüyor. Bahçedeki öğrenciler birkaç metre ötede oynarken okulun çevresinde dolaşırken görüntülenen 61 yaşındaki katile de sarıverilmesine de tepkiler büyüyor. Uzman Psikolog ve yazar Esra Ezmeci, pedofilinin yanı sıra antisosyal kişilik bozukluğu örüntüsü taşıdığını ve bu gibi kişilerin tamamen rehabilite edilme gibi bir durumu olmadığını söyledi ve toplum için tehlike oluşturduğunun altını çizdi.

Son dakika: Tehlike kol geziyor Çocuk katili böyle görüntülendi...

Nazlı Erdol Akar / milliyet.com.tr - Colin Pitchfork'un salıverilme skandalı gittikçe daha da kötüleşiyor. Pitchfork, 1983 yılında Narborough, Leics'te 15 yaşındaki Lynda'ya ve 1986'da yine 15 yaşındaki Dawn Ashworth'a Enderby'de tecavüz etti ve onları vahşice öldürdü. Şimdiyse işlediği korkunç suçlara rağmen şartlı tahliye olan Pitchfork, 33 yıldır ilk kez özgürlüğün tadını çıkarıyor. Çocuk katili Colin Pitchfork, okul bahçesindeki öğrenciler sadece birkaç metre ötede oynarken okulun çevresinde görüntülendi. Katilin okulların yakınlarında özgürce gezebilmesine büyük tepki var.

Haberin Devamı

THE SUN MUHABİRİ GÖRÜNTÜLEDİ

İki kız öğrenciye tecavüz edip öldüren ve The Sun gazetesinin muhabiri tarafından fotoğraflanan çocuk katili, üç okul ve iki anaokuluna yakın bir bölgede dolaşırken kameraya yansıdı. Bir kaynak "Pitchfork'un çocukların arasında yürümesi düşüncesi bile ürkütücü." ifadesini kullandı.

"TAMAMEN REHABİLİTE EDİLEMEZ"

Son dakika: Tehlike kol geziyor Çocuk katili böyle görüntülendi...

Adli Bilimler alanında doktorası bulunan Uzman Psikolog ve yazar Esra Ezmeci, çocuklara tecavüz eden ve canice boğarak öldüren Colin Pitchfork'un pedofilinin yanı sıra antisosyal kişilik bozukluğu örüntüsü taşıdığını gösterdiğini aktardı ve ekledi: "Bu kişilik örüntüsüne sahip kişiler, genel anlamda toplum için ciddi tehlike oluşturuyor." Ezmeci, "Antisosyal olup, özellikle empati becerisi olmayanların tamamen rehabilite edilme gibi bir durumu yok. Sürekli kontrol altında olmaları gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARA YAKLAŞMAMASI GEREKİYOR AMA...

Kız kardeşi Lynda Mann'in Pitchfork'un ilk kurbanı olduğu Rebecca Eastwood, "Neden okulların olduğu bir bölgeye yerleştirildi?" diyerek isyan etti. Tahliyenin şartları arasında, 61 yaşındaki katilin çocuklara yaklaşma yasağı da yer alıyor.

Oysa Pitchfork'ın yerleştirildiği bölgede, bir taş atımı uzaklıkta üç ilkokul ve yakınlarda iki kreş bulunuyor. Yetkililer ise Pitchfork'un GPS üzerinden sürekli olarak izlendiğini aktarıyor.

"ÇOCUKLARINIZI GÜVENDE TUTUN"

Çocuk katilinin 33 yıl hapis yattıktan sonra bile güvenli bir şekilde serbest bırakılabileceği son derece şüpheli. Üstelik okullardan ve kreşlerden sadece birkaç yüz metre uzakta yaşıyor. Kurbanlardan birinin kız kardeşi, ebeveynleri “Çocuklarınızı güvende tutun” diye uyarıyor. Adalet Bakanlığı Pitchfork artık bir tehdit olarak görmese bile, yetkililer bir canavarı sokaklara salıvermeden önce ailelerin ne hissedeceğini düşündü mü? İşte halkın kafasında bu soru yer alıyor.

ALINAN ÖNLEMLER YETERSİZ

Pitchfork, elektronik bileklikle takip edilecek, internet kullanımı kısıtlanacak ve kurbanların ailelerinin yanına yaklaşamayacak. Ayrıca yalan makinesi testleriyle kontrol edilecek. Ancak bu önlemlerin ne denli yeterli olduğu tartışmaya açık. Uzman Psikolog Ezmeci, "Öncelikle, yalan makineleri yüzde 100 güvenilir değerlendirmeyi yapmıyor. Bir planı olduğu anlaşılamayabilir." diyerek tehlikeyi vurguladı. Ezmeci ayrıca, "İnternet, çocukları takip edebileceği, onlara ulaşabileceği tek medya değil. Elektronik bileklik gibi önlemler bir suç işlediğinde yakalanmasını kolaylaştırıyor. Tabii ki bilekliklerin failler üzerinde caydırıcı bir etkisi de var. Fakat antisosyal kişilik örüntüsü, kişinin sonuçları düşünme becerisi ve korku duygusunu da ortadan kaldırıyor. Son olarak böyle bir insanın, sadece kurbanların ailelerinden uzak tutulmasını sağlamak çok işlevli görünmüyor. Çünkü bu tehlike sadece onlara yönelik değil." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DEN DE ÖRNEK VAR

Colin Pitchfork'un skandal tahliyesi, İngiltere medyasındaki birinci gündem maddesi olmayı sürdürüyor. Peki Bu gibi medyatik tahliyelerin örnekleri Türkiye'de var mı? Psikolog Ezmeci, sorumuzu "Evet, ülkemizde de tecavüz ya da öldürme gibi ağır suçlarından yargılanıp hapse giren, cezası bitince tahliye edilen ve haber olan birçok kişi oldu." diyerek yanıtladı ve Hamdi Kayapınar'ı hatırlattı: "Kayseri’de kendisine “Avcı” diyen Hamdi Kayapınar isimli bir seri katil, kendi kardeşi dahil toplamda 7 kişiyi öldürüp yakalanıyor. 16 yıl hapis cezasının sonunda salıveriliyor ve bir kişiyi daha öldürüyor. Sonrasında müebbet hapsi cezası alıyor fakat denetimli serbestlik hükmü kazanıyor. Sonra bu adam denetimli serbestlikte iken can güvenliğim yok diye kendi isteğiyle tekrar cezaevine girmişti."