Dünya Türk düşmanı Menendez ABD'yi karıştırdı! Basın toplantısında skandal sözler

Türk düşmanı Menendez ABD'yi karıştırdı! Basın toplantısında skandal sözler

26.09.2023 - 09:55 | Son Güncellenme:

Uluslararası arenada Türkiye'nin her daim karşısında olan Bob Menendez hakkındaki rüşvet ve casusluk iddiaları sonrası bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda istifa kelimesini ağzına almayan Menendez bir sonraki seçimleri işaret etti. Menendez'in bu açıklamaları sonrası Washington'dan birçok yetkili senatöre istifa çağrısında bulundu.

Türk düşmanı Menendez ABDyi karıştırdı Basın toplantısında skandal sözler

Ankara'nın dış politika hamlelerine her konuda karşı çıkan Türk düşmanı ABD'li senatör Bob Menendez eşi aracılığıyla yaklaşık 400 bin dolar değerinde külçe altını rüşvet kabul etmekle suçlanıyor. Menendez özellikle Türkiye'nin F-35, F-16 ve Doğu Akdeniz'deki politikalarına karşı çıkıyor. Öyle ki ABD'li senatör, Akdeniz'deki gazı çıkarmak için Türkiye'yi devre dışı bırakan bir formül bile üretti. Buna göre İsrail, Yunanistan, Güney Kıbrıs ve ABD'den oluşan 3+1 formülüyle Türkiye aradan çıkartılarak Avrupa'ya gaz satılması planlanıyor.

Haberin Devamı

İLK SUÇLAMA BU DEĞİL

69 yaşındaki siyasetçi 2015 yılında ise bir göz doktorunun hediye tatilini kabul ettiği için yine rüşvet suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı ancak bu dava, jürinin oybirliğiyle karara varamaması nedeniyle hatalı yargılamayla sonuçlandı. Olayın ortaya çıkması sonrası görevinden istifa eden Menendez 'Beni susturmaya çalışıyorlar' değerlendirmesinde bulundu.

Türk düşmanı Menendez ABDyi karıştırdı Basın toplantısında skandal sözler

CASUSLUK İDDİASI GÜNDEMDE

Savcılar, Bob Menendez'in eşi, Nadine Menendez'in aslen Mısırlı olan Wael Hanna ile kocasını Mısırlı istihbarat ve askeri yetkililerle tanıştırmak için çalıştığını iddia ediyor. Yetkililer Menendez ve Mısırlı bir yetkili arasında askeri finansmanın nasıl kolaylaştırılabileceğini tartışmak üzere bir dizi gizli toplantı ve akşam yemeği ayarlandığını ve söz konusu gecede 'Yozlaşmış bir anlaşma' sağlandığını ifade ediyor.

Haberin Devamı

Yanı sıra Savcılar, Menendez'in Mısır hükümeti adına yine gizlice bir mektup yazdığını ve diğer ABD senatörlerini 300 milyon dolarlık yardımı serbest bırakmaya ikna ettiğini ifade etti.

REZALET SONRASI HALA AKLI SEÇİMLERDE

ABD'de kameralar karşısına geçen Menendez, gelecek yıl seçimlere tekrar gireceğini bildirdi. Yaşadıklarının şimdiye kadarki hayatında en büyük mücadele olduğunu öne süren Menendez 'Tüm gerçekler ortaya çıkınca sadece aklanacağıma değil, aynı zamanda New Jersey'in kıdemli senatörü olacağıma da kesinlikle inanıyorum' dedi.

Türk düşmanı Menendez ABDyi karıştırdı Basın toplantısında skandal sözler

PEŞ PEŞE İSTİFA ÇAĞRILARI

Gazetecilerin sorularını yanıtlamayan Menendez, seçmenin desteğini kaybetmediğini öne sürdü ve kürsüden ayrıldı. Menendez'in demecinden sonra New Jersey Valisi Phil de dahil olmak üzere birçok yetkili 69 yaşındaki siyasetçinin istifa etmesi için çağrıda bulundu.