Dünya Türk düşmanı senatör köşeye sıkıştı! ABD basını dalga geçti

Türk düşmanı senatör köşeye sıkıştı! ABD basını dalga geçti

27.09.2023 - 10:13 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin her fırsatta karşısına çıkan ve şu sıralar yolsuzlukla suçlanan ABD'li Senatör Bob Menendez evinde bulunan ve rüşvet olduğu iddia edilen para ve altınlar için bir açıklama daha yaptı. Menendez'in açıklaması ABD basınında dalga konusu olurken Washington Post konuyla ilgili Menendez'in ağzından yazılmış gibi bir haber yayınladı.

Türk düşmanı senatör köşeye sıkıştı ABD basını dalga geçti

Türkiye'nin uluslararası her alanda karşısına çıkan Bob Menendez ABD'li senatör Bob Menendez eşi aracılığıyla yaklaşık 400 bin dolar değerinde külçe altını rüşvet kabul etmekle suçlanıyor. Menendez özellikle Türkiye'nin F-35, F-16 ve Doğu Akdeniz'deki politikalarına karşı çıkmasıyla biliniyor. ABD'li senatör, Akdeniz'deki gazı çıkarmak için Türkiye'yi devre dışı bırakan bir formül bile üretti. Buna göre İsrail, Yunanistan, Güney Kıbrıs ve ABD'den oluşan 3+1 formülüyle Türkiye aradan çıkartılarak Avrupa'ya gaz satılması planlanıyor.

Haberin Devamı

'MENENDEZ DEVREDEN ÇIKTI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada Menendez'in görevi bırakmasıyla ilgili 'Bizim, F-16’larla ilgili bu konuda en önemli sıkıntılarımızdan biri de ABD’li senatör Bob Menendez’in ülkemiz aleyhine faaliyetleriydi. Menendez ve onun zihniyetindekiler bize karşı engelleyici faaliyet yürütüyor. Menendez’in devreden çıkması bize avantaj sağlıyor ancak F-16 meselesi sadece Menendez’e bağlı bir konu değil' dedi.

CASUSLUK İDDİASI GÜNDEMDE

Savcılar, Bob Menendez'in eşi, Nadine Menendez'in aslen Mısırlı olan Wael Hanna ile kocasını Mısırlı istihbarat ve askeri yetkililerle tanıştırmak için çalıştığını iddia ediyor. Yetkililer Menendez ve Mısırlı bir yetkili arasında askeri finansmanın nasıl kolaylaştırılabileceğini tartışmak üzere bir dizi gizli toplantı ve akşam yemeği ayarlandığını ve söz konusu gecede 'Yozlaşmış bir anlaşma' sağlandığını ifade ediyor.

Haberin Devamı

Türk düşmanı senatör köşeye sıkıştı ABD basını dalga geçti

AKLI SEÇİMLERDE

ABD'de kameralar karşısına geçen Menendez, gelecek yıl seçimlere tekrar gireceğini bildirdi. Yaşadıklarının şimdiye kadarki hayatında en büyük mücadele olduğunu öne süren Menendez 'Tüm gerçekler ortaya çıkınca sadece aklanacağıma değil, aynı zamanda New Jersey'in kıdemli senatörü olacağıma da kesinlikle inanıyorum' dedi.

Türk düşmanı senatör köşeye sıkıştı ABD basını dalga geçti

KAFALARI KARIŞTIRAN KÜBA AÇIKLAMASI

Menendez aslen Kübalı olduğunu ve burada nakitlere aniden el koyulduğunu bildiği için ABD'de zor günler için evinde altın ve paralar tuttuğunu kaydetti ve şöyle dedi:

'Bu, biraz modası geçmiş gibi görünebilir, ancak bunlar, 30 yıl boyunca yasal olarak elde ettiğim gelire dayalı olarak kişisel tasarruf hesabımdan çekilen paralardı'

Menendez her ne kadar tasarruf yapmasını komünist Küba rejimine bağlasa da ailesi ABD’ye 1954 yılında göç etti. Küba'daki devrim ise bu göçten yaklaşık 5 yıl sonra gerçekleşti.

DNA İZİ EŞLEŞTİ

Menendez paraları kendi hesabından çektiğini öne sürmesine rağmen iddianameye göre evinde bulunan içi para dolu zarfların üzerinde Mısırlı iş adamının ve iş adamının şoförünün DNA’sı ve parmak izleri tespit edildi.

Türk düşmanı senatör köşeye sıkıştı ABD basını dalga geçti

ABD BASINI DALGA GEÇTİ

Son olarak Washington Post gazetesinde yer alan haberde Bob Menendez ile adeta dala geçildi. Söz konusu haberin hemen girişinde 'Ben Senatör Bob Menendez ve açıklayabilirim. Evet, iddianameye göre yetkililerin evimde gerçek anlamda altın külçeleri ve bana rüşvet verdiği iddia edilen kişilere ait üzerinde parmak izi bulunan nakit dolu zarflar bulması sizi şaşırtmış olabilir. Ama bu basit bir mesele' denildi.

Haberin Devamı

Menendez'in ağzından yazılmış gibi gösterilen haberin devamında 'İddiaya göre 480.000 dolar nakit depolamak da yolsuzluğun işareti değil; hatta enflasyon söz konusu olduğunda yolsuzluk bile olmuyor. Nakit saklamanın başka bir yolu, nakdin değerinin yükselmesine neden olurdu. Param her geçen an daha da değersizleşiyordu! Uzun vadede bakıldığında, sanki hiç para biriktirmiyormuşum gibi! Aslında yaptığım da buydu' ifadelerine yer verildi.

Türk düşmanı senatör köşeye sıkıştı ABD basını dalga geçti