Dünya Uçağın havadayken yakıtı bitti! Pilotlardan kritik karar

Uçağın havadayken yakıtı bitti! Pilotlardan kritik karar

12.09.2023 - 10:09 | Son Güncellenme:

Havalimanına ulaşamadan acil inişe geçen A320 model devasa uçak, Sibirya'da bir araziye indi. Yerel basında çıkan haberler, olayın nedenini yakıt sorununa bağladı.

Rus haber ajansı TASS A320 model devasa uçağın Soçi'den Omsk'a doğru uçtuğunu ancak uçağın Omsk'a yaklaştığında havalimanına inemediğini bildirdi. Novosibirsk Bölgesi Valisi Andrei Travnikov, Telegram kanalında Ural Havayolları uçağının havaalanına ulaşmadığını ve yerel saatle 09:44'te 'yere acil iniş yaptığını' yazdı.

Haberin Devamı

Travnikov, uçağın hidrolik arızaları nedeniyle havalimanına inemediğini kaydederken TASS, pilotların fren arızası nedeniyle rotayı değiştirdiğini yazdı.

Uçağın havadayken yakıtı bitti Pilotlardan kritik karar

YAKITI BİTTİ

Yerel basında çıkan haberlerde ise uçağın havadayken yakıtının bittiği belirtildi ve pilotların pist yerine Sibirya'da bir araziye acil iniş için karar kıldıklarını aktardı. Söz konusu arazi havalimanına 180 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Uçağın havadayken yakıtı bitti Pilotlardan kritik karar

MUCİZE GERÇEKLEŞTİ

Öte yandan yetkililer tarafından yapılan açıklamada iki pilotun araziye inmeyi başarılı bir şekilde yaptığı aktarıldı ve yolculardan yüksek tansiyonu olan bir kişi dışında sorun yaşayan olmadığı kaydedildi. Uçakta toplam 159 yolcu ve 6 mürettebat bulunan uçakla ilgili Ural Havayolları, "havaalanı dışına acil inişin" iyi gittiğini ve herhangi bir yaralanmanın yaşanmadığını bildirdi.