Dünya Ulusal televizyon sansürsüz yayınladı: Arkadaşının başını kes

Ulusal televizyon sansürsüz yayınladı: Arkadaşının başını kes

18.08.2023 - 13:13 | Son Güncellenme:

Bir şekilde Meksika'nın en acımasız çetesi 'Jalisco Yeni Nesil Karteli'nin eline düşen 5 öğrenci korkunç şekilde öldürüldü. Devlet televizyonu ise o anları sansürüz servis etti.

Ulusal televizyon sansürsüz yayınladı: Arkadaşının başını kes

Yıllardır kartellerin hüküm sürdüğü Meksika, sık sık çetelerin vatandaşlara, turistlere ve hatta güvenlik kuvvetlerine karşı yaptıkları işkencelerle gündeme geliyor. Ülkenin en büyük çetelerinden olan 'Jalisco Yeni Nesil Karteli', aylar önce güpegündüz ABD'li turistleri kaçırıp öldürmüştü. O günden beri irili ufaklı dehşet haberleri bölgeden gelse de son yaşananlar dünya basınında kısa sürede ses getirdi.

Haberin Devamı

KAN DONDURAN EMİR

Son olarak yine 'Jalisco Yeni nesil karteli' tarafından işlenen cinayette 5 öğrenci kurban edildi. Yayınlanan görüntülerde öğrencilerin yüzünün mosmor olduğu görülürken kartel üyeleri bir öğrenciyi öldürmeden hemen önce kendi arkadaşının kafasını kestirdi. Kartelin böyle bir skandala imza atmasının nedeni ise henüz bilinmiyor.

Yanı sıra Meksika ulusal televizyonunda da yayınlanan dehşet verici video, tekrarlanamayacak kadar sansürsüz ve rahatsız edici olan kafa kesmeyi gösteriyordu. Görüntülerde kurbanlardan üçü yüzüstü yan yana yatıyor. Bir diğeri, arkadaşı onu dövmeye, bıçaklamaya ve başını kesmeye zorlanırken arka planda uzanıyordu.

Ulusal televizyon sansürsüz yayınladı: Arkadaşının başını kes

AJANLAR DEVREYE GİRDİ

Meksika polisi Çarşamba günü Lagos de Moreno belediyesindeki mülkte arama yaptılar ve yanmış dört insan kafatası buldular. Ayrıca yerdeki kan lekelerini ve spor ayakkabılarını da gördüler. Jalisco eyaleti Başsavcısı Luis Méndez, soruşturma kapsamında video kayıtlarının incelendiğini ve tanıkların dinlendiğini belirtirken, Vali Enrique Alfaro, davayı federal savcıların devralmasını talep etti.

Haberin Devamı

Ulusal televizyon sansürsüz yayınladı: Arkadaşının başını kes

CUMHURBAŞKANINA TEPKİ

Öte yandan yaşanan skandal sonrası Meksika Cumhurbaşkanı Andrés Manuel López Obrador eleştirilerin odağı haline geldi. Birçok kişi Obrador'un sosyal medyadan özür mesajı bile yayınlamamasını kınadı. Obrador ise suçlamaların haksız olduğunu belirterek "Ben duygu adamıyım, acıyla dalga geçmem." dedi.

Yazarlar