Dünya SPD, bakanlarını belirledi

SPD, bakanlarını belirledi

10.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Almanya’da Hıristiyan Birlik partileriyle (CDU/CSU) koalisyonda yer alacak Sosyal Demokrat Parti (SPD), kabinede kendisine düşen 6 bakanlığa getireceği isimleri açıkladı.

SPD, bakanlarını belirledi

Yeni hükümette Başbakan Yardımcılığı görevi yapacak SPD geçici Genel Başkanı Olaf Scholz, müstakbel Genel Başkan Andrea Nahles ile yaptıkları ortak açıklamada “İyi bir ekip oluşturmak istedik” dedi.

Haberin Devamı

Sigmar Gabriel’den boşalan Dışişleri Bakanlığı görevini mevcut kabinedeki Adalet Bakanı Heiko Maas’ın üstleneceği kesinleşirken, SPD’nin eski genel sekreteri Hubertus Heil’ın Çalışma Bakanı, mevcut kabinede Aile Bakanı olan Katarina Barley’in Adalet Bakanı olarak görev yapacağı bildirildi. Aile Bakanlığı koltuğuna ise Berlin Neukölnn ilçesi Belediye Başkanı Franziska Giffey, Maliye Bakanlığı’na ise Olaf Scholz geliyor. Çevre Bakanlığı’na da, partinin Kuzey Ren-Vestfalya teşkilatı Genel Sekreteri Svenja Schulze getirildi. Ayrıca Alman Dışişleri Bakanlığı nezdinde Avrupa’dan sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth’un görevinde kalacağı, Michelle Müntefering’in de Uluslararası Kültür Politikalarından sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapacağı bildirildi.

Yazarlar