Dünya Taarruz öncesi sabotaj fırtınası! Hedefin hepsi aynı

Taarruz öncesi sabotaj fırtınası! Hedefin hepsi aynı

03.05.2023 - 10:45 | Son Güncellenme:

Kırım'ı yıllar sonra topraklarına katabilmek için büyük bir savaşa hazırlanan Ukrayna, bölgenin yakınlarına sık sık İHA'lar ile saldırı düzenlemeye başladı. Son olarak dün gerçekleştirilen saldırıda yine yakıt depoları hedef alındı. Söz konusu depolar Kırım'a yalnızca 9 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Geçtiğimiz Pentagon'dan sızdırılan belgelerde ortaya çıkan taktik planlarına göre Ukrayna 2014 yılında Rusya'ya geçen Kırım'ı tekrar ele geçirmek için bir saldırıya hazırlanıyor. Bu bağlamda Ukraynalılar geçtiğimiz hafta Dinyeper Nehri'nin karşı tarafında geçmeyi başardı ve kritik bir bölgede hakimiyet kurmuş oldu. Ruslar ise Kırım'ı vermemek için çalışmalarına devam ediyor.

Haberin Devamı

Olası bir deniz çıkarmasına karşı Kırım'ın sahil kısmı anti-tank mayınları ile dolduruldu ve yüzlerce kilometrelik siper kazıldı. Bölgedeki asker sayısına ise her geçen gün takviye yapılıyor.

KOZAK KOYU İLE BAŞLADI

29 Nisan tarihinde Ukraynalılar Kozak Koyun'na sabotaj saldırısı düzenledi. Söz konusu saldırıda Ukraynalılar petrol depolarını 10 ayrı yerde havaya uçurdu.

Bu saldırıdan tam 2 gün sonra Ukraynalı sabotajcılar Rusya'nın Bryansk bölgesinde bir treni patlattı. Raya dönenmiş patlayıcıyı tren tam geçerken infilak ettiren sabotajcılar kısa sürede dünyada ses getirdi.

Bryansk Moskova'ya 350 kilometre uzaklıkta olması ile dikkat çekerken Rus yetkililer bu tür saldırıların bölgede 14 aydır zaman zaman gerçekleştiğini belirtti.

Haberin Devamı

Taarruz öncesi sabotaj fırtınası Hedefin hepsi aynı

TREN GEÇERKEN PATLATTILAR

Gün içerisinde Bryansk bölgesinde bir sabotaj daha yaşandı. Yine tren raylarına bırakılan patlayıcılarla gerçekleşen saldırıda tren raydan çıktı. Yetkililer saldırı sonucu ölen ve yaralanan olmadığını aktardı.

Bölge Valisi Aleksandr Bogomaz, bir lokomotif ve çok sayıda vagonun bir patlayıcının infilak etmesi sonucu raylardan çıktığını söyledi. Rus demiryolları olayı "demiryolu taşımacılığının çalışmasına yasadışı müdahale" olarak nitelendirdi.

İHA'lar ayrıca Bryansk bölgesindeki askeri havaalanını da vurdu. Telegram'da ortaya çıkan gelişmede Seshcha köyündeki bir hava alanına insansız hava araçlarının saldırdığını bildirildi ancak resmi bir açıklama henüz gelmedi.

Taarruz öncesi sabotaj fırtınası Hedefin hepsi aynı

YAKIT DEPOLARI YİNE HAVAYA UÇTU: KIRIM'A SON 9 KM

Öte yandan Ukraynalılar yerel saatle 02.00 sularında Ruslara ait yakıt depolarını İHA'larla yine vurdu. Söz konusu yakıt tesisi Kırım ile Rusya'yı birbirine bağlayan Kerç Köprüsü'nün hemen yanında bulunuyor, tesis ile köprü arası sadece 9 kilometre.

Bir görgü tanığı, 'Gece 2'de bir şey patladı. Havada bir tıslama sesi ve gökyüzünde bir drone izi vardı' dedi.

Krasnodar bölge valisi Veniamin Kondratyev, 'Petrol ürünleriyle dolu bir tank alev aldı. Ön bilgilere göre herhangi bir mağdur veya yaralı yok. Durumu kontrol altına almaya çalışıyoruz' dedi.

Taarruz öncesi sabotaj fırtınası Hedefin hepsi aynı

RUSLAR KİEV'İ HEDEF ALIYOR

Bu saldırılar yaşanırken Ruslar da İran yapımı kamikaze drone'lar ile Kropyvnytskyi'yi hedef aldı. Bölgesel askeri idare başkanı Andrei Raikovich Rusların da petrol depolarını vurduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Çarşamba gecesi, Kiev dahil olmak üzere Ukrayna'nın çeşitli bölgeleri füze saldırılarına maruz kaldı. Yetkililer hava savunmalarının tüm İHA'ları etkisiz hale getirdiğini aktardı.

Ukrayna Hava Kuvvetleri, gece saldırısına 26 Shahid'in katıldığını, bunlardan 21'inin vurulduğunu söyledi. Rus tarafı, Ukrayna'ya yönelik yeni bir dizi saldırı haberi hakkında henüz yorum yapmadı. Kiev, son altı gün içinde üçüncü kez saldırıya uğradı.