Dünya Savaşın düğümlendiği yer uydudan çekildi! Yıkım devasa boyutta

Savaşın düğümlendiği yer uydudan çekildi! Yıkım devasa boyutta

28.04.2023 - 10:47 | Son Güncellenme:

Rusların savaşın başında tam 80 gün bombardımana tuttuğu Maripuol'ün yeni uydu fotoğrafları yayınlandı. Söz konusu fotoğrafların öncesi ve sonrası işgalin şiddetini kanıtlar nitelikte.

Savaşın düğümlendiği yer uydudan çekildi Yıkım devasa boyutta

429 gündür devam eden Rus işgali son günlerde Pentagon'dan sızan belgeler ve Kırım meselesiyle ön plana çıkıyor. Belgelere göre Ukrayna, Mayıs sonuna kadar 2014 yılında Rusya'ya geçmiş olan Kırım'a bir saldırı düzenleyecek.

Haberin Devamı

Rus tarafı ise bu saldırıya oldukça hazırlıklı. Bölgede asker siper ve tanklar için tuzak sayısı son günlerde artış gösterdi.

Gün içerisinde yaşanan olayda ise Rus ordusu Kiev'e 51 gün sonra saldırı düzenledi. Kiev'in yanı sıra Uman ve Dnipro'da hedef alınırken toplam 8 kişi öldü. Ukrayna tarafı ise 11 seyir füzesinin ve insansız hava araçlarının düşürüldüğünü aktardı.

BAKHMUT HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Aylardır devam eden ve Rusların saldırdığı Ukraynalıların ise şehri vermemek için direndiği kilit bölge Bakhmut'ta çekilen görüntüler savaşın vahametini gözler önüne serdi. Bölgede resmen yaşam belirtisi bile kalmadı.

Hatırlanacağı üzere Wagner grubunun lideri bölgeye ele Bakhmut'u öne sürerek Ukraynalılara şehri terk etmeleri için bir yol açtıklarını söylemiş ancak Ukraynalılar direnmeye devam etmişti.

Haberin Devamı

Savaşın düğümlendiği yer uydudan çekildi Yıkım devasa boyutta

80 GÜN BOMBALADILAR

Guardian gazetesinde yer alan haberde ise işgal öncesi Ukrayna'nın en önemli şehirlerinden olan Mariupol'ün uydu görüntüleri yer aldı. Mariupol, 80 günden fazla bir süre boyunca acımasız ve amansız bir bombardımana maruz kaldı. Ruslar kritik öneme sahip liman şehrini ele geçirmek için bütün güçleriyle saldırdı.

Mart 2022'de, Rus kuvvetleri elektriği, suyu ve gaz kaynaklarını kesti. Bölge sakinleri su için karı eritmeye yemek pişirmek için ise dışarıda ateş yakmaya başladı.

Savaşın düğümlendiği yer uydudan çekildi Yıkım devasa boyutta

UYDU GÖRÜNTÜLERİ GÜNCELLENDİ

Google Haritalar'dan alınan güncellenmiş uydu görüntüleri, Ukrayna şehrinin büyük bölümlerindeki yıkımın boyutunu ve Rusya'nın orada meydana gelen vahşetlere dair her türlü kanıtı silme çabalarını ortaya koydu.

Tahminlere göre şehirdeki binaların yüzde 46'sı kuşatma sırasında hasar gördü veya yıkıldı. BM, bir zamanlar 400.000'den fazla kişinin yaşadığı bir şehirde, çok katlı konut binasının yüzde 90'a varan kısmının hasar gördüğünü veya yıkıldığını belirtiyor.

Associated Press, şehre en az 10.000 yeni mezar açıldığını ve ölü sayısının en az 25.000 olarak tahmin edildiğini bildirdi.

Savaşın düğümlendiği yer uydudan çekildi Yıkım devasa boyutta

PUTİN GEÇEN HAFTA ZİYARET ETTİ

Vladimir Putin, savaşın başlamasından bu yana geçtiğimiz günlerde ilk kez Mariupol'a gitti. Rus yetkililer şehirden kaçan yüz binlerce kişiden bazılarını geri dönmeye ikna etmeyi umduklarını söylediler.

Haberin Devamı

Ruslar Yüzlerce dairenin halihazırda yeniden inşa edildiğini iddia ediyorlar ancak evlerine tekrar dönen insanlar binaların aceleyle yapıldığını ve kalitesiz olduğunu söylüyor.

Savaşın düğümlendiği yer uydudan çekildi Yıkım devasa boyutta