Dünya Teslim olan askerlere infaz! Sığınaktan çıkanlara kurşun yağdırdılar

Teslim olan askerlere infaz! Sığınaktan çıkanlara kurşun yağdırdılar

04.12.2023 - 13:08 | Son Güncellenme:

Ukraynalılara ait askeri bir sığınağı basan Ruslar, teslim olan askerlere kurşun yağdırdı. Anbean kameraya yansıyan gelişmeyi Kiev yönetimi savaş suçu olarak nitelendirdi.

Teslim olan askerlere infaz Sığınaktan çıkanlara kurşun yağdırdılar

Rus askerlerin sığınaktan çıkarak teslim olan iki Ukrayna askerini yakın mesafeden vurduğunu gösteren bir video sosyal medyada kısa sürede gündem oldu. Kiev yönetimi Moskova'yı savaş suçu işlemekle suçladı. Bağımsız kaynaklarca doğrulanmamış videoda, bir askerin savaş alanındaki bir siperden elleri yukarıda olarak çıktığı ve daha sonra yerde yattığı görülüyor. İkinci bir asker de dışarı çıkıyor ve yere uzanıyor. Daha sonra Rus birlikleri ateş açıyor gibi görünüyor ve video bitiyor.

Haberin Devamı

Teslim olan askerlere infaz Sığınaktan çıkanlara kurşun yağdırdılar

RUSYA'DAN YANIT YOK

Ukrayna Başsavcılığı konuyla ilgili "Video, Rus üniformalı bir grup kişinin, teslim olan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri üniformalı iki silahsız askeri yakın mesafeden vurduğunu gösteriyor," değerlendirmesinde bulundu. Rusya savunma bakanlığı videoyla ilgili yorum yapmadı.

Rusya, Ukrayna'da 21 aydır süren işgali sırasında savaş suçu işlediğini reddediyor. Kiev, Rusya'nın düzenli olarak savaş kurallarını ihlal ettiğini söylüyor.

Teslim olan askerlere infaz Sığınaktan çıkanlara kurşun yağdırdılar

"SAVAŞ SUÇU"

"Teslim olanların infaz edilmesi savaş suçudur!" diyen Ukraynalı insan hakları ombudsmanı Dmytro Lubinets sosyal medya hesabından "Bugün, Rus askerlerinin teslim olan Ukraynalı askerleri infaz ettiğini gösteren bir video internette yayınlandı. Bu, Cenevre Sözleşmelerinin bir başka ihlali ve uluslararası hukuka saygısızlıktır," yorumunda bulundu. Videoyu yayınlayan popüler Ukrayna savaş blogu Deepstate, görüntülerin Donetsk bölgesindeki Avdiivka cephesindeki Stepove yakınlarında çekildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ukrayna'nın Tavria askeri komutanlığı sözcüsü Oleksandr Shtupun, Ukrainska Pravda haber sitesine verdiği demeçte, videonun Rusya'nın savaş kurallarını her gün ihlal ettiğinin "göze çarpan bir onayı" olduğunu belirtti.

Teslim olan askerlere infaz Sığınaktan çıkanlara kurşun yağdırdılar