Dünya Trump yine rahat durmadı! Mahkemeye çıkmasına az bir süre kala savcıya şoke eden sözler...

Trump yine rahat durmadı! Mahkemeye çıkmasına az bir süre kala savcıya şoke eden sözler...

13.06.2023 - 18:15 | Son Güncellenme:

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, gizli belgelere dair soruşturması kapsamında hakim karşısına çıkmasına saatler kala soruşturmanın Özel Yetkili Savcısı Jack Smith’i “radikal sağcı deli” olarak nitelendirerek, kendisinden nefret ettiğini ifade etti.

Trump yine rahat durmadı Mahkemeye çıkmasına az bir süre kala savcıya şoke eden sözler...

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, gizli belgeler soruşturması kapsamında 37 suçlamayla yargılanmak üzere bugün Miami’de hakim karşısına çıkacak. Trump, hakim karşısına çıkmasına saatler kala sosyal medya hesabı üzerinden soruşturmanın Özel Yetkili Savcısı Jack Smith’in kim olduğuna dair gelen bir soruya cevap verdi. Smith’e ağır ithamlarda bulunan Trump, “Biden ve onun yolsuz Adaletsizlik Bakanlığının bana kafayı taktığı, büyük davalarda sürekli olarak oybirliğiyle teslim edilen eşkıya” dedi.

Haberin Devamı

Trump, Smith’in kendilerine verilen "kutulara" bilgiler "yerleştiren" tüm arkadaşları ve ailesi gibi radikal sağcı bir deli olduğunu ve kendisinden nefret ettiğini aktararak, “Dokundukları her şeyi lekeliyorlar” dedi.

Trump yine rahat durmadı Mahkemeye çıkmasına az bir süre kala savcıya şoke eden sözler...

Belgeler banyo, ofis ve yatak odasında bulundu

Trump’ın Florida eyaletinde yer alan Palm Beach'teki Mar-a-Lago malikanesinde 8 Ağustos 2022'de FBI tarafından yapılan aramada devlete ait yaklaşık 100 gizli belge bulunmuş ve olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Trump’a 37 ağır suçlama yöneltildi.

İddianamede, Trump’ın belgeleri banyo, balo salonu, kiler, ofis ve yatak odası dahil olmak üzere malikanesinin birçok odasında sakladığı belirtildi.

Haberin Devamı

İddianameye göre Trump, yetkisi olmayan şahıslara ABD askeri operasyonları hakkında gizli belgeler gösterdi. Bu belgeler arasında başka bir ülkeye yönelik "saldırı planı" yer aldığı belirtilen iddianamede, 31 suçlamanın ulusal savunma bilgilerinin kasıtlı olarak saklanmasına ilişkin olduğu kaydedildi. Diğer suçlamalar ise komplo kurmak, belgelerin geri alınmasını engelleme ve yalan beyanlarda bulunma olarak açıklandı.

Trump’ın TSİ 22.00’da hakim karşısına çıkması beklenirken, söz konusu davada suçlu bulunması durumunda hapis cezası alması ise beklenmiyor.