Dünya Trump'ın Stormy Daniels'a yaptığı 'sus payı' davası Mart 2024'te başlayacak

Trump'ın Stormy Daniels'a yaptığı 'sus payı' davası Mart 2024'te başlayacak

24.05.2023 - 09:13 | Son Güncellenme:

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın bir “sus payı” ödemesiyle ilgili ceza davasının Mart 2024'te görülmeye başlanmasına karar verildi.

Trumpın Stormy Danielsa yaptığı sus payı davası Mart 2024te başlayacak

Bu sırada, Cumhuriyetçilerin başkanlık adaylığı kampanyası tüm hızıyla devam ediyor olacak. Eski ABD Başkanı haberi, Stormy Daniels'a yapılan ödemenin gizlendiği iddiasıyla ilgili davanın Salı günü görülen ön duruşmasında aldı. Trump’a, ticari kayıtları tahrif etmekten 34 ağır suçlama yöneltilmişti.

Haberin Devamı

Duruşmadan sonra Trump, sosyal ağı Truth Social'da duruşmanın zamanlamasına ilişkin öfkesini dile getirdi.
“Bizi, ön seçimlerin tam ortasında, 25 Mart'ta bir duruşmaya zorladılar" diyen Trump, bunun "çok adaletsiz" ve "seçimlere müdahale" olduğunu savundu.

CADI AVI DETAYI

Karar öncesinde Yargıç Juan Merchan Trump'ın davayla ilgili olarak yapabileceklerine ve söyleyebileceklerine ilişkin kısıtlamaların kampanya yapma yeteneğini sınırlamayacağını söyledi. Yargıç Merchan, Trump'ın "suçlamaları reddetmekte kesinlikle özgür olduğunu, suçlamalara karşı kendini savunmakta özgür olduğunu" söyledi.

Trump, davayı uzun zamandan beri "Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen adayını açık ara devirmeye çalışan siyasi bir cadı avı" olarak nitelendiriyor.

Haberin Devamı

Mart 2024, Trump ve Cumhuriyetçi başkan adayı olmak isteyen diğer adaylar için yoğun bir ay olacak. Adaylar, Şubat ile Haziran arasında, bir dizi kongre, ön seçim ve parti toplantıları için ABD çapında seyahat ediyor olacak.

TRUMP SUÇLU BULUNDU

Trump dünkü duruşmayla bu dava için ikinci kez hakim karşısına çıkmış oldu. Trump, ilk olarak Nisan ayında mahkemeye çıktı ve 16 sayfalık bir iddianamede yer alan 34 ağır dolandırıcılık suçuyla suçlandı.

Bu suçlamalar, kendisiyle cinsel ilişkiye girdikten sonra sessiz kalması için para aldığını söyleyen  Stormy Daniels'a yapılan 130 bin dolarlık ödemeyle ilgili.
Ülkede 'sus payı' ödemek yasa dışı değil, ancak dava Trump Daniels'a ödeme yapan eski avukatına geri ödeme yaparken kayıtlara nasıl geçirdiği etrafında dönüyor.

Mayıs ayının başlarında New York'ta bir hukuk mahkemesi jürisi, Trump'ı Elle dergisinin eski köşe yazarı E Jean Carroll'a yönelik iftira ve cinsel saldırıdan sorumlu buldu ve yaklaşık 5 milyon dolar tazminat ödemesine hükmetti.

Carroll şimdi, Trump'ın bu davadaki jürinin kararını vermesinin ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle daha fazla tazminat talebinde bulunuyor.