Dünya ‘Türkiye ‘hoşça kal’ demesin!’

‘Türkiye ‘hoşça kal’ demesin!’

10.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Münih Güvenlik Konferansı (MSC) Başkanı Wolfgang Ischinger, Türkiye’nin, Batı’nın güvenliği ve Karadeniz’e kıyısı olan en büyük ülke olması sebebiyle Avrupa için önemli rolüne vurgu yaparken, dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

‘Türkiye ‘hoşça kal’ demesin’

 

Ischinger, bu yıl 18-20 Şubat’ta gerçekleştirilecek konferansın konuları ve katılımcılarıyla ilgili bilgi vermek üzere Yabancı Gazeteciler Cemiyeti üyeleriyle çevrimiçi toplantıda bir araya geldi, uluslararası gündeme dair önemli mesajlar verdi. Ischinger, Türkiye ile yakın ilişkilerin önemine vurgu yaparak, "Biz Avrupa olarak aktif Yakın Doğu, Ortadoğu ve İran politikaları yürütmek istiyorsak, o zaman bunu, partnerimiz olarak Türkiye ile birlikte çok ama çok daha etkin bir şekilde yapabiliriz. Bu, Türkiye'nin önemli bir rol oynadığı Batı Balkanlar için de geçerli" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği’nin Türkiye ile işbirliğini “yakın şekilde” sürdürmesi gerektiğini belirten Ischinger, “Türkiye’nin, İngiltere'nin AB’ye yaptığı gibi, benzer bir yola gitmesini, bizlere 'Hadi hoşça kalın' demesini istemem” ifadelerini kullandı.