Dünya Tuvalet kapısındaki beklenmedik tehlike! Emekli polis uyardı: 'Uyanık olun'

Tuvalet kapısındaki beklenmedik tehlike! Emekli polis uyardı: 'Uyanık olun'

05.10.2022 - 07:25 | Son Güncellenme:

Alışveriş merkezleri başta olmak üzere halka açık alanlarda kullandığınız tuvaletlerde başınıza neler gelebileceğini düşündünüz mü? Emekli bir polis memurunun izlenme rekorları kıran videosuyla yaptığı uyarı 'Bu kadar da olmaz' dedirtecek türden.

Tuvalet kapısındaki beklenmedik tehlike Emekli polis uyardı: Uyanık olun

Derleyen: Oğuzcan Atış / Milliyet.com.tr - Yoğun geçen bir haftanın ardından hafta sonu arkadaşlarınızla buluşmak için bir mekana gitmeye karar verdiniz. Buluşmadan önce de tuvalete uğrama ihtiyacı hissettiniz ve yanınızda kimse olmadığı için çantanızı da yanınıza aldınız. Çantayı kapının arkasında bulunan askılığa taktığınızda herhangi bir sorun yaşanacağını düşünmeyenlerdenseniz dikkat! Tam da burada dikkat etmeniz gereken çok önemli bir nokta var.

Tuvalet kapısındaki beklenmedik tehlike Emekli polis uyardı: Uyanık olun
Emekli polis memuru, güvenlik görevlisi Nichelle Laus

Haberin Devamı

Emekli polis memuru olduğunu belirten, şimdilerde güvenlik görevlisi olarak çalışan Nichelle Laus, TikTok hesabından zaman zaman kişilerin kendilerini nasıl savunacağına yönelik bilgiler paylaşıyor. Bu zamana kadar yaptığı paylaşımlar ise ona kısa süre içerisinde 1 milyon takipçi kazandırdı. Geçtiğimiz gün yaptığı paylaşımla da tekrar gündeme gelen emekli polis memuru, alışveriş merkezleri başta olmak üzere halka açık alanlarda bulunan tuvaletleri kullanacaklara akıllara gelmeyecek bir bilgi verdi.  

'HER ZAMAN UYANIK OLUN'

Bu tür yerlerde tuvaletleri kullananların dikkatli olması gerektiğini söyleyen Nichelle Laus, hırsızlık ve kapkaç gibi olaylara dikkat çekti. Emekli polis memurunun yayınladığı videoda tuvalet kapısının arkasında bulunan kancaya asılmış bir çanta görülüyor. Laus, bu durumun çok riski olduğunu söyledikten sonra kapının üzerinden uzanan bir el çantayı alarak kaçıyor. Video sonra erdikten sonra konuşmaya devam eden kadın, şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

"Bu sıklıkla yaşanan bir durum. Çantanızı alanın kim olduğunu göremeyeceğiniz için bu alanlarda kapkaça uğramanız çok muhtemel. Ayrıca siz toparlanıp çantanızın peşine düşene kadar muhtemelen hırsızlar çoktan kaçmış olacaklar."

“Bu ihtimali değerlendirmeli ve kapının arkasındaki askılığı kullanmamalısınız" diyen Laus, "Her zaman uyanık olun" uyarısını da yaptı.



Tuvalet kapısındaki beklenmedik tehlike Emekli polis uyardı: Uyanık olun

Nichelle Laus’un paylaştığı video kısa süre içerisinde TikTok’ta en çok izlenenler arasına girdi. Videonun altında konuyla ilgili yorumlarda bulunan pek çok kullanıcı ise geçmişte buna benzer yöntemlerle soyulduklarını belirtti. Bir kullanıcı, "Lisedeyken çantamı aynı şekilde çalmışlardı" diye de ekledi.

UÇAKTA TUVALETE GİDİLİRSE BU OLUYOR!

İngiltere'deki büyük bir hava yolu şirketinde çalışan eski bir kabin görevlisinin TikTok hesabında paylaştığı videoda anlattıkları, duyanları hayretler içerisinde bıraktı. Büyük bir hava yolu şirketinde 5 yıldan fazla süredir çalıştığını belirten ve diş fırçalamaktan tuvaletin kullanılmaması gereken zamanlarına kadar pek çok öneride bulunan eski görevliye göre uçaktaki en kirli yer tuvalet!

Eski kabin görevlisi uçak tuvaletlerinin temizliğiyle ilgili, "Yaşanan yoğunluktan ya da başka önceliklerden dolayı uçak tuvaletleri her zaman derinlemesine temizlenmez. Genellikle tuvalet kabinleri uçuştan hemen önce hızlı bir şekilde temizlenir, uçuş sırasında ise her yarım saatte bir kontrol edilirler. Ancak yine de tuvalet temizliğinden daha acil şeyler varsa buralara bakmazlar" dedi.

Tuvalet kapısındaki beklenmedik tehlike Emekli polis uyardı: Uyanık olun

Haberin Devamı

Aynı şekilde uçağın boyutuna bağlı olarak birkaç tane olabilen atık tankının ideal olarak uçak indikten sonra boşaltılması gerektiğini de söyleyen görevli, 2022 yılının yoğun geçmesinden ötürü tankları boşaltmak için birkaç gün beklenildiğini de belirtip ekledi: "Eğer tank taşarsa, boruların patlaması ve içindekilerin uçağa girme riski var ki bu daha önce de olmuştu."

Eski kabin görevlisi ayrıca, tuvaleti kullanmak için "en kötü zamanın" kalkıştan hemen önce ve uçuş sonu olduğunu dile getirdi. Özellikle uzun mesafeli uçuşlarda bu durumun daha fazla geçerli olduğuna değinen kabin görevlisi, "Türbülans sonrası da tuvalete gitmek için son derece kötü bir zaman. Türbülans geçtikten ve emniyet kemerleri açıldıktan sonra tuvalete ihtiyaç duyan onlarca insan göreceksiniz. Bir yolcunun koltuğunda yemeğini yarıda bıraktığını ve yerinde olmadığını görürseniz tuvalete girmeyin çünkü midesi bozmuş olabilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Eski kabin görevlisi aynı zamanda "Dişlerinizi uçakta fırçalamayın" uyarısında da bulunarak şu detayları paylaştı:

"Dişlerinizi uçak tuvaletinde fırçalamayın. Uçaktaki suyun tamamı aynı su deposundan gelir ve filtrelenmez. Gerçekten ihtiyacınız varsa, şişe suyu kullanın. Ancak benim asıl tavsiyem diş fırçanızı uçak tuvaletinin yanından bile geçirmeyin."