Dünya Uçurumun kenarında 'lanetli' fotoğraf! Dakikalar önce kaydetmişti, sonrası korkunç...

Uçurumun kenarında 'lanetli' fotoğraf! Dakikalar önce kaydetmişti, sonrası korkunç...

23.08.2022 - 12:55 | Son Güncellenme:

Huzurlu bir tatil geçirmek için İtalya’nın Rotzo kasabasına giden Andre Mazetto ve kız arkadaşı Sara Bragante'in doğa yürüyüşü korkunç bir trajediyle noktalandı. Yere düşen cep telefonunu almak isteyen genç adamın olaydan önceki son görüntüleri de ortaya çıktı.

Uçurumun kenarında lanetli fotoğraf Dakikalar önce kaydetmişti, sonrası korkunç...

Derleyen: Oğuzcan Atış / Milliyet.com.tr - Andre Mazetto (30) ve kız arkadaşı Sara Bragante, yorucu bir dönemin ardından tatil için İtalya’nın kuzeyinde bulunan Rotzo Kasabası'nı tercih etti. Mazetto, tatil için çocukluğunun geçtiği kasabayı seçtiğine heyecanlı ve mutluydu. Ancak akıllı bir girişimci ve fitness tutkunu olarak bilinen Mazetto, kız arkadaşı Bragante ile birlikte kasaba çevresinde bulunan dağlık alanda yürüyüş yaptığı esnada yaşananlar, tatili bir trajediye çevirdi. Şoke eden olay, geçtiğimiz cumartesi günü öğleden sonra yaşandı. Mazetto ve kız arkadaşı Bragante, Rotzo Kasabası'nın çevresinde bulunan dağlık alandaki yürüyüş parkurunda gezintiye çıkmaya karar verdi. Geçirdikleri her anı kayıt altına alan ve sosyal medya hesabından paylaşan çift, günün ilerleyen saatlerinde parkurda bulunan ve şekliyle turistlerin dikkatini çeken Altar Knotto isimli kayaya tırmanmaya başladı.

Uçurumun kenarında lanetli fotoğraf Dakikalar önce kaydetmişti, sonrası korkunç...

Haberin Devamı

Zirveye ulaştıklarında fotoğraf çekerek yaşadıkları anı ölümsüzleştirmeye çalışan çift, birkaç dakika  sonra yaşanacakları tahmin bile etmeden anın tadını çıkarmaya çalışıyordu. Andre Mazetto, zirveden manzarayı izleyip bu anları kayıt altına aldığı sırada elinden düşen telefonu, sonu trajediyle bitecek olayın başlangıcı oldu. Yere düşen telefonunu almaya çalışan Mazetto, yaklaşık 200 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetti.

HELİKOPTERLE ÇIKARILDI

Erkek arkadaşının yüzlerce metre yüksekten düşmesinin ardından şoke giren Sara Bragante, hızlıca acil durum birimleriyle iletişime geçti ve bölgeye bir arama kurtarma ekibi sevk edildi. Mazetto’un cansız bedenine kara yolu üzerinden ulaşamayan ekipler, talihsiz adamın cesedini helikopter yardımıyla çıkardı.

Uçurumun kenarında lanetli fotoğraf Dakikalar önce kaydetmişti, sonrası korkunç...

Haberin Devamı

Polis, olayın ardından yaptığı açıklamada, ikiliden birinin telefonunu düşürdüğünü belirtti ve Mazetto’nun telefonu almaya çalışırken uçurumdan düşerek hayatını kaybettiğini açıkladı. Polis, yaşanan olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve araştırmanın devam ettiğini açıkladı. Uçurumdan düşerek hayatını kaybeden Andre Mazetto’nun ailesi, büyük bir yıkım yaşadı. Aile, 30 yaşındaki adamın cenaze işlemlerini tamamladıktan sonra 24 Ağustos Çarşamba günü defnedileceğini açıkladı.

'BİRLİKTE ÇEKİLDİĞİMİZ LANETLİ FOTOĞRAFIMIZ'

Instagram’da yaklaşık 2 bin 500 takipçisi bulunan Andre Mazetto’nun, kız arkadaşı ile yaptığı yürüyüşe dair anları sosyal medyada paylaştığı ortaya çıktı. Sara Bragante, ölümünün ardından erkek arkadaşının Instagram hesabından yaptığı paylaşımda Mezetto ile çekildiği son fotoğrafı paylaştı.

Uçurumun kenarında lanetli fotoğraf Dakikalar önce kaydetmişti, sonrası korkunç...


Sara, erkek arkadaşı ile Altar Knotto'ya tırmanırken çekilen fotoğrafları paylaştı ve “Lanetli son fotoğrafımız. Her zaman benimle olacaksın küçük ayım” ifadelerini kullandı.

YANARDAĞA DÜŞTÜ

Son dönemde dünyanın birçok noktasından turistlere ilişkin benzer haberler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda tatil için ABD’den İtalya’ya giden 23 yaşındaki genç adam ve 3 akrabası, Vezüv yanardağına yaptıkları gezi esnasında hayatlarının en korkunç dakikalarını yaşadı. Tüm yıl çalışmış olmanın stresini atmak için 3 akrabası ile birlikte İtalya’ya gelen ABD’li genç için ise İtalya tatili güzel başlamıştı. Ülkenin turistik yerlerini gezen ekip, birçok kişi için ilgi çekici olan ve dünyanın en ünlü yanardağı olan Vezüv’e gitmeye karar verdi. Kısa bir planlamanın ardından 4 arkadaş 9 Temmuz günü Pompei şehrini ve Vezüv yanardağını gezmeye karar verdi.

Uçurumun kenarında lanetli fotoğraf Dakikalar önce kaydetmişti, sonrası korkunç...

Haberin Devamı

Dağın bulunduğu milli parkın girişindeki turnikeleri atlayarak geçen turistler, rehber kiralamadı ve kendilerine sunulan güvenli rotayı da terk ederek daha farklı bir yol üzerinden dağın zirvesine ulaşmayı hedefledi. Zirveye ulaşmak için yaklaşık bin 200 metre tırmanan “maceraperest” turistler, zirveye ulaştıklarında bir süre Napoli şehrini izlemeye başladı. Manzarayı seyreden turist grubu, birkaç fotoğraf çekildikten sonra Vezüv yanardağının kraterini incelemeye başladı. Bu sırada 23 yaşındaki genç adam, krateri arkasına alarak bir selfie çekmeye karar verdi. Fotoğraf çekilmek için uygun bir açı arayan genç adam, uygun açıyı bulduğuna karar verdiğinde selfie çekmek için telefonunu çıkardı. Tam da bu esnada elinden kayan telefon Vezüv yanardağının metrelerce derinliğe sahip olan kraterine düştü. Telefonunun düşmesine engel olmaya çalışan genç adam da dengesini kaybetti ve telefonu ile birlikte metrelerce derinlikteki kratere yuvarlandı.

Haberin Devamı

Genç adamın metrelerce yüksekten düşmesinin ardından, yanında bulunan akrabaları büyük endişe yaşadı. Olayın ardından yapılan ihbarla birlikte bölgeye polisler ve arama kurtarma ekibi sevk edildi. Helikopter yardımıyla kraterin içinden çıkarılan adam, olayı mucizevi şekilde sadece birkaç ufak sıyrık alarak atlattı.