Dünya 'Ukrayna cephesinde yeni bir şey yok' Rus askerleri 100 yıl öncesine döndü

'Ukrayna cephesinde yeni bir şey yok' Rus askerleri 100 yıl öncesine döndü

06.03.2023 - 11:00 | Son Güncellenme:

Aylardır Bakhmut'u almaya çalışan Rus ordusu geçtiğimiz hafta bölgeyi kuşattı. İki taraf arasında çatışmalar sürerken Rus ordusu hakkında çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Söz konusu gelişme Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından Twitter üzerinden paylaşıldı.

Ukrayna cephesinde yeni bir şey yok Rus askerleri 100 yıl öncesine döndü

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 1. yıl geçtiğimiz ay geride kaldı. Bir yıllık süreçte Rus ordusu cephe hattında istediği kazanımları elde edemedi. Hatta kazandığı yerleri bile kaybetti. Son olarak geçtiğimiz hafta işgal güçleri aylardır ele geçirmeye çalıştığı Bakhmut'u kuşattı. Şehirde sokak çatışmaları sürerken bölgenin kısa sürede el değiştirmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Bakhmut Belediye Başkanı Yardımcısı Oleksandr Marçenko, Rus ve Ukrayna güçlerinin kentin sokaklarında çatıştığını ancak Rusya’nın ülkenin doğusundaki kentin kontrolüne sahip olmadığını söyledi. BBC’ye konuşan Marçenko, kentte kalan 4 bin sivilin doğalgaz, elektrik ve suya erişimleri olmadan, sığınaklarda yaşadığını belirtti.

Ukrayna cephesinde yeni bir şey yok Rus askerleri 100 yıl öncesine döndü

'MERMİ SAYIMIZDAN FAZLA RUS ASKERİ VAR'

Her iki tarafın da ağır kayıplar verdiği bölgede uzun süredir görev alan Ukrayna Ulusal Muhafızları komutan yardımcısı Volodymyr Nazarenko, Prigozhin'in açıklamalarından hemen sonra Ukrayna NV radyosuna konuştu. Durumu 'Kritik' olarak nitelendiren Nazarenko, şöyle dedi:

'Rus ordusu kayıplarını dikkate almıyor. Bizim amacımız şehri tutmak değil, Rus ordusuna olabildiğince kayıp verdirmek. Mümkün olduğunca mühimmata ihtiyacımız var. Burada mermilerimizin sayısından fazla Rus askeri var'

'DEZENFORMASYON YAPILIYOR'

Savaşın öncesinde 75 bin nüfusa sahip olan Bahmut’u ele geçirmeye çalışırken binlerce Rus askeri hayatını kaybetti. Ukraynalı komutanlar Rus güçlerinin kendilerinin yedi katı kayıp verdiğini tahmin ediyor.

Haberin Devamı

Ukrayna ordusunun doğu grubu temsilcisi Serhiy Cherevat ise Bakhmut'tan ayrılmadıklarını ve bölgeyi savunmaya devam edeceklerini açıkladı. Cherevaty, Ukrayna ordusunun Bakhmut'tan çekilmesiyle ilgili sosyal medyada dezenformasyon yapıldığını iddia etti.

Ukrayna cephesinde yeni bir şey yok Rus askerleri 100 yıl öncesine döndü

ŞOYGU MARİUPOL'Ü ZİYARET ETTİ

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise gün içerisinde Mariupol'e hareket etti. Burada askerleri denetleyen ve bölgedeki son durum hakkında bilgi alan Sergey Şoygu, şehirde kendisi için ayrılmış olan 'Gizli' bir alanda kurmaylarıyla savaşın gidişatını konuştu.

RUSLARIN CEPHEDE YENİ SİLAHI: MPL 50

Tüm bu gelişmeler yaşanırken cephe hattından çok konuşulacak bir haber daha geldi. Rus ordusunun mühimmat ve silah yetersizliği sebebiyle savaşta, 'Kürek' kullandığı yazıldı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, seferberlik kapsamında Ukrayna'ya gelen Rusların yalnızca 'Ateşli silahlar ve küreklerle' bir Ukrayna üssüne saldırdığını aktardı. Bakanlık küreklerin muhtemelen bire bir dövüşlerde kullanılması için verildiğini belirtti.

Ukrayna cephesinde yeni bir şey yok Rus askerleri 100 yıl öncesine döndü

UKRAYNA SAVUNMA BAKANLIĞI: PUTİN UMURSAMIYOR

Standart bir MPL 50 kürek, Rusya'da ölümcül olduğu konusunda mitolojik bir üne sahip. Küreğin tasarımı, 1869'daki ilk tanıtımından bu yana pek değişmedi. Küçük ve sadece 50 cm (20 inç) uzunluğunda.

Ukrayna cephesinde yeni bir şey yok Rus askerleri 100 yıl öncesine döndü

Ukrayna'dan gelen ayrı bir açıklamada ise ülkeye gelen yedek askerlerin hem fiziksel hem de psikolojik olarak savaşa hazır olmadığı aktarıldı. Rus askerlerinin son günlerde 'Göğüs Göğüse' çarpışmayı tercih ettiğini belirten yetkililer, bunun Putin'in cephane sıkıntısı çekmesine rağmen askerlerinin hayatını düşünmemesinden kaynaklandığı öne sürüldü.

Yazarlar