Dünya Ukrayna'da helikopter faciası! Acı haberi alınca gözyaşlarını tutamadı

Ukrayna'da helikopter faciası! Acı haberi alınca gözyaşlarını tutamadı

18.01.2023 - 20:58 | Son Güncellenme:

Ukrayna'nın First Lady'si Olena Zelenska Ukrayna İçişleri Bakanı, yardımcısı ve 16 kişinin hayatını kaybettiği helikopter faciasının haberini Davos'ta aldı.Haberi alan Zelenska gözyaşlarını tutamadı.

Ukraynada helikopter faciası Acı haberi alınca gözyaşlarını tutamadı

Başkent Kiev yakınlarındaki Brovary'de gerçekleşen kazada helikopter çocuk yuvası ve apartmanın yanına çakıldı. Kazada Ukrayna İçişleri Bakanı, yardımcısı ve 16 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Haber Ukrayna'da adeta şok etkisi yaratırken Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, “tarif edilemez bir acı yarattı” dediği kazayı “korkunç bir trajedi” olarak tanımladı.

Ukraynada helikopter faciası Acı haberi alınca gözyaşlarını tutamadı

Hürriyet'te yer alan habere göre; Ukrayna'nın First Lady'si Olena Zelenska, ülkesini sarsan trajik kazayı Davos zirvesinde yapacağı konuşmadan dakikalar önce öğrendi.

GÖZYAŞLARINA TUTAMADI

Davos Zirvesi olarak da bilinen 53. Dünya Ekonomik Forumu (WEF),için İsviçre'nin Davos kasabasına giden Ukrayna lideri Zelenski'nin eşi Olena Zelenska, sahneye çıkıp Ukrayna'daki son durumu anlatacağı konuşması öncesi aldığı haber karşısında sarsılırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Ukraynada helikopter faciası Acı haberi alınca gözyaşlarını tutamadı

Konuşma yapmadan önce kendini toparlamakta zorluk çeken Firs Lady'nin yaşadığı anlar uluslararası ajanslar tarafından dakika dakika görüntülendi.

Haberin Devamı

Ukraynada helikopter faciası Acı haberi alınca gözyaşlarını tutamadı

"BUGÜN BİR BAŞKA ÜZÜCÜ GÜN"

Brende'nin ardından sahneye çıkan Olena Zelenska, "Bu bir başka üzücü gün, yeni kayıplarımız var" dedi ve şöyle devam etti;

Eminim duygularımı anlıyorsunuzdur. Belki siyasi ve ekonomik diyalog için biraz yersiz ama eminim ki savaş tüm dünyayı değiştirdiği gibi bizim diyaloğumuzu da değiştirdi.

AVRUPALI SİYASETÇİLERDEN UKRAYNA'YA TAZİYE MESAJLARI

Kazanın ardından içlerinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel'in de bulunduğu çok sayıda Avrupalı siyasetçi taziye mesajı yayınladı.

AB'den art arda taziye mesajı geldi

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastyrsky'i "Avrupa Birliği'nin harika bir dostu" olarak nitelendirirken, "Brovary'deki trajik helikopter kazasının ardından acı içindeyiz" açıklamasında bulundu.

Ukraynada helikopter faciası Acı haberi alınca gözyaşlarını tutamadı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, savaşın parçaladığı Ukrayna'nın kalbinde trajedi yaşanıyor ifadelerini kullanırken, "Brovary'deki helikopter kazasının ardından yürekten taziyelerimi kurbanların ailelerine, Zelenskiy'e ve tüm ülkeye gönderiyorum. Sizlerle birlikte yastayız" sözlerine yer verdi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de sosyal medya hesabından Ukrayna için paylaşım yapmayı unutmadı. Brovary'deki helikopter kazasının çok sayıda kişinin hayatına mal olan korkunç bir trajedi olduğunu belirten Borrell, "Bu acılı anında Ukrayna halkının yanındayız ve yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Avrupalı liderlerden taziye mesajları

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastyrsky'in trajik ölümünden dolayı üzgünüm. Tüm düşüncelerim, anaokulu yakınında meydana gelen bu kötü olayda hayatını kaybeden çocuklar ve aileleri ile birlikte" ifadelerini kullandı.
Almanya Cumhurbaşkanı Olaf Scholz da kazanın ardından yaptığı paylaşımda, "Bu üzücü günde düşüncelerimiz, kurbanların ve yaralıların aileleri ve bugün İçişleri Bakanını kaybeden Zelenskiy ile birlikte" ifadelerini kullandı.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda da çok sayıda Ukraynalı siyasetçinin öldüğü kazaya ilişkin, "Kiev yakınlarında bir helikopterin düştüğü ve aralarında Ukrayna İçişleri Bakanının da bulunduğu çok sayıda kişinin öldüğü haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim" sözlerine yer verdi.