Dünya Ukrayna’ya yine füze yağdı!

Ukrayna’ya yine füze yağdı!

10.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ukrayna’da savaş devam ederken, Rus ordusu, Ukrayna kentlerine füze saldırılarını artırdı. Rus güçleri Ukrayna’nın başkenti Kiev başta olmak üzere ülke genelindeki farklı noktalarda binaları ve enerji altyapılarını hedef aldı.

Ukrayna’ya yine füze yağdı

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Saldırılarda Kiev dışında Harkov, Lviv ve Odessa hedef alındı. Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, yayınladığı açıklamada “Hava saldırısı alarmı sürüyor. Sığınaklarda kalın. Füze saldırısından sonra elektrik kesintileri nedeniyle başkentteki tüketicilerinin yüzde 40’ı şu anda ısınma hizmeti alamıyor” bilgisini paylaştı. Batıdaki Lviv bölgesi Valisi Maksim Kozitskiy de, yerleşim bölgesine füze isabet etmesi sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiği açıkladı. Dnipro Bölge Valisi Serhii Lysak da bölgedeki enerji altyapısı ve sanayi tesislerinin hedef alındığını, saldırılarda 1 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Odessa Valisi Maksym Marchenko ise liman kenti Odessa’daki bir enerji tesisinin ve yerleşim yerlerinin füzeyle hedef alındığını, elektrik kesintilerinin yaşandığını açıkladı. Harkov Valisi Oleg Sinegubov ise bölgenin yaklaşık 15 füzeyle vurulduğunu, altyapı tesislerinin ve 1 binanın hedef alındığını aktardı.

Guterres’in ardından!

Saldırılar sonrası konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, “Düşman, Ukraynalıları yeniden korkutmak için 81 füze attı ve sefil taktiklerine geri dönmüş oldu. İşgalciler ancak sivilleri korkutabiliyor” dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı ise, Ukrayna güçlerinin mart başında Rusya’nın Bryansk bölgesine sızıp gerçekleştirdikleri saldırılara karşılık Ukrayna’ya misilleme gerçekleştirdiklerini duyurdu.